Nieuws

E3 blaast voor het derde jaar op rij fysieke beurs af

Weer geen E3 in Los Angeles dit jaar. De organisatoren trekken al vroeg de stekker uit het fysieke evenement wegens gekende redenen.

“Vanwege de aanhoudende gezondheidsrisico’s rond COVID-19 en de mogelijke impact ervan op de veiligheid van exposanten en aanwezigen, zal E3 in 2022 niet fysiek worden gehouden. We blijven ongelooflijk enthousiast over de toekomst van E3 en kijken ernaar uit om binnenkort meer details aan te kondigen.” Met dit korte, droge statement heeft organisator ESA aangekondigd dat E3 niet naar Los Angeles zal trekken in juni.

Het is al het derde jaar op rij dat de coronapandemie roet in het eten gooit voor de grootste gamingbeurs. De beslissing valt dit jaar wel zeer vroeg, aangezien E3 pas in juni zou plaatsvinden. Maar de organisator Entertainment Software Association gelooft er niet meer in dat de omikronvariant tegen juni getemd zal zijn. In 2020 en 2021 schakelden E3 ook over op een digitale editie. Voorlopig spreekt ESA nog niet over een digitale beurs voor 2022, al verwachten we dat dit spoedig zal worden aangekondigd.

Heeft E3 nog een toekomst?

Op sociale media wordt nu druk gespeculeerd over de toekomst van E3. Ooit was het evenement de tijd van het jaar waarop alle grote gamingaankondigingen plaatsvonden. Gaminggeschiedenis werd er meermaals geschreven; zo maakten onder meer de Nintendo Wii en PlayStation 4 hun grote debuut op de beurs. Maar ook voor de pandemie had E3 al wat van zijn glans verloren. Onder meer EA en PlayStation blonken al enkele jaren uit in afwezigheid.

Nu bedrijven volop digitaal gaan om hun nieuwste innovaties aan te kondigen, kiezen ze eerder om hun eigen afzonderlijke evenementen te organiseren dan telkens te moeten wachten op een grote massabeurs. Een trend waar ook andere grote techbeurzen zoals CES, MWC en IFA op termijn niet meer aan te kunnen lijken ontsnappen.

Wat met MWC 2022?

De verwachting is dan ook dat E3 slechts één van de vele grote evenementen is die zal worden afgelast of kleinschaliger zal zijn. CES 2022 was al flink onthoofd en nu wordt gekeken in de richting van MWC 2022 dat van 28 februari tot en met 3 maart plaatsvindt. GSMA wil voorlopig nog niet van een aflasting van de fysieke beurs in Barcelona weten. Een realistische instelling nu de omikronvariant wereldwijd de maatschappij met mondjesmaat weer op slot gooit?

MWC
Zal MWC 2022 nog kunnen doorgaan? Image: iStock

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business