hyundai
Image: iStock

Apple wil de CarKey-feature uitbreiden naar meer automerken naast BMW. Hyundai zou de eerste fabrikant op de lijst zijn.

Advertentie

Apple introduceerde CarKey in het najaar van 2020 met de lancering van iOS 14. Tot heden was de functie exclusief bestemd voor een select aantal BMW-modellen, waaronder de elektrische iX3. Daar komt dit jaar verandering in. Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman zou Apple in 2022 de iOS-feature naar meer automerken willen brengen. Als eerste zou Hyundai aan de beurt zijn in de zomer, met name een reeks modellen uit de Genesis-lijn van de Zuid-Koreaanse autobouwer.

Apple en Hyundai zijn geen onbekenden meer voor elkaar. Aan het begin van 2021 kondigde beide bedrijven een samenwerking aan rond de Apple Car. Hoewel de deal op een gegeven moment zo goed als rond leek, ketste de gesprekken toch nog af waardoor het Apple Car-project weer naar het achterplan verdween. De mislukte samenwerking lijkt dan toch geen zure nasmaak te hebben, al hebben zowel Apple als Hyundai nog niet officieel gecommuniceerd over CarKey.

Je iPhone als autosleutel

Hoe werkt Apple CarKey nu precies? Met de feature kan je je autosleutel onderbrengen in je digitale Apple Wallet. Zo kan je aan de hand van NFC-technologie je auto openen met je iPhone door simpelweg even op de deur te tikken. Je hoeft dus niet meer te panikeren als je niet meer weet waar je autosleutels liggen. Vervolgens kan je ook met je iPhone je auto starten.

Uiteraard kan je je de vraag stellen of Apple CarKey helemaal feilloos is. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je je iPhone kwijtgeraakt? Kan een wildvreemde dan zomaar je auto openen en starten zonder daarvoor een sleutel nodig te hebben? We gaan in dit achtergrondstuk dieper in op de technische werking van de digitale autosleutel en hoe veilig de technologie nu echt is:

Apple CarKey
Apple CarKey in actie. Imag Credit: Apple

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here