Nieuws

Liet Apple ingebouwde ruisonderdrukking bij iPhone 13 vallen?

iPhone 13 vouwbaar
Image: iStock
Heeft Apple zijn ruisonderdrukking laten vallen voor de iPhone 13? Bij voorgaande toestellen hielp die feature gesprekken verbeteren.

9to5Mac schrijft dat Apple de toegankelijkheidsfeature voor de iPhone 13 klaarblijkelijk heeft laten vallen. Die was ontworpen om omgevingsgeluid weg te filteren en je gesprekspartners beter verstaanbaar te maken. De functie werkte automatisch op voorgaande iPhones, van zodra je het toestel tegen je oor hield. Opvallend genoeg heeft Apple de feature laten vallen voor zijn nieuwste lichting iPhones. 

“Noise cancellation tijdens het bellen is niet beschikbaar op iPhone 13-modellen. Daarom zal je de optie niet meer terugvinden in de instellingen van het menu Toegankelijkheid”, liet Apple weten aan een lezer van 9to5Mac. “De functie wordt niet ondersteund”, klonk het droogweg. 

Ruisonderdrukking wel nog in iOS 15 

Opvallend is dat de functionaliteit er wel gewoon nog is in iOS 15 en dus op oudere iPhones wel gewoon werkt. Dat Apple ze schrapte voor de iPhone 13 kwam aan het licht nadat lezers de feature niet meer terugvonden in de Toegankelijkheids-instellingen. Apple heeft nog niet zelf bevestigd dat de functie verdwenen is van de iPhone 13. 

Ruisonderdrukking in deze vorm gebruikt de microfoon van de iPhone voor het detecteren van omgevingsgeluid, waarna het weggefilterd kan. Vooral gebruikers met een slecht gehoor hebben baat bij deze toegankelijkheidsfeature. Die werk trouwens enkel als je louter met de smartphone belt en dus niet als dat via oortjes gebeurt. Het heeft ook geen effect op wat de persoon aan de andere kant van de lijn hoort. Daarvoor is er Apples Voice Isolation-feature.

appleiPhone 13mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen