Nieuws

Omstreden Activision-directeur krijgt mogelijk 375 miljoen dollar na Microsoft-deal

Activision
Bobby Kotick, de omstreden directeur van Activision, zou een bonus van 375 miljoen dollar kunnen krijgen als Microsoft het bedrijf overneemt.

Microsoft heeft game-uitgever Activision Blizzard overgenomen voor bijna 69 miljard dollar. Het is de grootste overname ooit in de game-industrie. Ook de omstreden Activision-topman Bobby Kotick kan er beter van worden. Als de deal afgerond wordt, zou hij maar liefst 331 miljoen euro mogen bijschrijven op zijn bankrekening.

Kotick en Activision Blizzard stonden de voorbije maanden in het oog van de storm na getuigenissen over seksisme en ongewenst gedrag op de werkvloer. Extra moeilijk is dat Kotick op de hoogte zou zijn geweest, maar niet zou hebben ingegrepen. In oktober had de directeur nog om een lager salaris gevraagd, totdat de kwestie zou zijn opgelost. Kotick geeft zijn positie niet op, al is het nog niet zeker wat er gebeurt wanneer de overname afgerond raakt. Persbureau Bloomberg en de Amerikaanse krant The Wall Street Journal verwachten wel dat Kotick een stap opzij zal zetten.

Activision-schandaal blootgelegd 

Diezelfde krant kwam in november van vorig jaar naar buiten met het verhaal rond seksueel wangedrag op de werkvloer van Activision Blizzard. Volgens de zakenkrant was Kotick ook op de hoogte van de feiten. Journalisten konden interne documenten inkijken, waaronder interviews en e-mails. Daaruit volgde de conclusie dat de directeur op de hoogte zou zijn geweest van mistoestanden in 2016 en 2017. Ook Kotick zelf zou beschuldigd zijn van ongewenst gedrag. 

Dat Activision Bobby Kotick niet ontslagen heeft, heeft er wellicht mee te maken dat hen dat 265 miljoen dollar aan vergoedingen zou kosten. Kotick heeft ook voor bijna 4 miljoen dollar aandelen in het bedrijf. Volgens Bloomberg heeft het onderzoek naar een mogelijk schandaal ervoor gezorgd dat Microsoft Activision Blizzard sneller kon kopen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business