Nieuws

Proximus legt klanten overstap naar duurdere glasvezel op

Proximusklanten op het dsl-netwerk zullen in bepaalde gebieden de komende periode overgeschakeld worden naar glasvezel.

Proximus gaat klanten in verschillende gebieden verplicht overschakelen van de bestaande dsl-lijnen naar glazvezel. De provider wil niet meer inzetten op kopernetwerken en dus moeten klanten overstappen naar de duurdere optie. Aan HLN heeft het bedrijf laten weten dat het geen twee netwerken wil onderhouden en dat de overstap op glazvezel dus noodzakelijk is. De kostprijs stijgt daarvoor van 27,50 euro per maand naar 42,95 euro.

Proximus glasvezel

Echter zullen Proximus-klanten die overgezet zijn op glasvezel een tegemoetkoming krijgen op hun factuur. In eerste instantie betekent dat dat de prijs van hun maandelijkse factuur dezelfde zal blijven maar het is onduidelijk hoelang deze tegemoetkoming geldt.

Concreet zal de provider begin maart met de eerste werken starten. Het gaat dan om klanten die in Brussel wonen waar het glasvezelnetwerk klaarligt. Later wil het bedrijf ook klanten gaan aansluiten in Gent, Deurne en Hasselt. Proximus zal klanten eerst op de hoogte brengen alvorens te beginnen aan de duurdere overstap.

Sneller internet

Gelukkig betekent glasvezel niet alleen een hogere kost. De overstap betekent ook dat het netwerk minstens 1Gbps kan aanbieden waarbij Proximus mogelijk ook standaard sneller internet zal gaan aanbieden in zijn abonnementen.

Networkingontspanningproximusslidertelecom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen