Nieuws

PlayStation krijgt nog zeker drie Call of Duty-games

Dreigt PlayStation Call of Duty kwijt te spelen? Dankzij een deal tussen Sony en Activision Blizzard zal het nog niet zo’n vaart lopen.

De overname van Activision Blizzard door Microsoft sloeg in als een bom in de gamingindustrie. Er werd de voorbije weken druk gespeculeerd over wat de overname zou betekenen voor de games van Activision Blizzard, met name vooral voor de succesreeks Call of Duty. Call of Duty is één van de meest populaire gameserie aller tijden en PlayStation-gamers vreesden dat ze de shootergames niet langer meer zouden kunnen spelen op hun console. Maar we kunnen je geruststellen: de volgende Call of Duty-game zal zo goed als zeker nog naar de PlayStation 4 en 5 komen.

Volgens Bloomberg hebben Sony en Activision Blizzard nog voor de overnameplannen uitlekte en overeenkomst hebben gesloten voor nog minstens drie Call of Duty-games. De eerstvolgende game uit de serie zal vermoedelijk Call of Duty 2022 zijn, een sequel op Modern Warfare. Ook de twee overige Call of Duty-games die in de loop van 2022 en 2023 verschijnen, waaronder een vervolggame op Warzone, zouden dus normaal gezien nog moeten uitkomen voor PlayStation.

Maar wat daarna?

Wat er na die drie games zal gebeuren met de Call of Duty-reeks, dat is echter nog koffiedik kijken. Phil Spencer, diensthoofd van Microsoft Gaming, liet 20 januari via zijn Twitter-account weten na een goed gesprek met Sony de Call of Duty-serie te willen blijven uitbrengen voor PlayStation. Dat stemt de Call of Duty-fan hoopvol dat de deal tussen Sony en Activision Blizzard nog zou kunnen verlengd worden. Echter wilde Microsoft die woorden niet nadrukkelijk herhalen aan Bloomberg.

Eerder nam Microsoft ook de studio Bethesda over. De aankomende games van de studio Starfield en Redfall lijken exclusief te zullen uitkomen voor Xbox. Als dat een voorteken is, dan valt het niet uit te sluiten dat Call of Duty die weg zal volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business