Nieuws

WhatsApp-back-ups in Google Drive straks niet meer onbeperkt 

WhatsApp-back-ups
De opslagruimte die WhatsApp-back-ups innemen in Google Drive is straks niet meer onbeperkt. De Android-versie van de chatapp wordt eerst aangepast.

Het gaat om insider-info van het doorgaans betrouwbare WABetaInfo. Tot nog toe konden WhatsApp-back-ups opgeslagen worden in Google Drive, zonder dat je daarvoor opslagruimte aangerekend kreeg. Dat zal straks dus niet meer onbeperkt kunnen. Het is nog niet duidelijk waarom Google tot de verandering zou overgaan. In het verleden deed het wel hetzelfde voor de gratis opslag van Google Foto’s.

WhatsApp-back-ups verkleind 

WABetaInfo heeft drie maanden geleden een nieuwe functie ontdekt in de broncode van WhatsApp. Een eerste indicatie van de wijziging is een nieuwe optie om bepaalde WhatsApp-chats en bijlagen uit te sluiten voor back-ups. Zo kan de gebruiker ervoor kiezen om video’s, of andere bestanden niet op te laten nemen in het back-upbestand. Op die manier neemt de WhatsApp-back-up uiteraard minder plaats in bij Google Drive. 

Daarnaast vonden de analisten nog verschillende meldingen in de broncode die ertoe dienen om de gebruiker te waarschuwen dat de toegelaten opslagruimte voor Google Drive bijna bereikt werd. Al die verwijzingen zijn dus voldoende voor WABetaInfo om zijn conclusies te trekken.  

Noch WhatsApp, noch Google heeft al gereageerd op de veranderingen in de broncode. Geen van beiden heeft de nakende verandering al bevestigd. Het dus ook nog niet duidelijk wanneer de vermoedelijke wijziging zou kunnen ingaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business