Nieuws

Gentse start-up TAITO lanceert TAITAN e-step met drie wielen

TAITO TAITAN step
TAITO, een Gentse start-up, lanceert deze week de eerste e-step van Belgische bodem met een modulair ontwerp en maar liefst drie wielen.

E-steps zijn al enkele jaren aanwezig in het straatbeeld, maar de veiligheid laat vaak al eens te wensen over. De Gentse start-up TAITO hoopt hier verandering in te brengen met de TAITAN, een nieuwe elektrische step op drie wielen. Oprichters François Desmet, Nathan De Baets en Jules Dobbelaere ontwikkelden ook een eigen veringsysteem voor een nog betere stabiliteit en optimale rijervaring. 

TAITO TAITAN step

Ongevallen voorkomen

De grotere pneumatische banden van de TAITAN moeten helpen om ongevallen te voorkomen. Vooral hoofdletsel komen vaak voor bij elektronische steps, meestal veroorzaakt door kasseien, putten in het wegdek of een natte ondergrond. Wie al eens met een deelstep door een stad gereden heeft kent het gevoel. 

“Toen ik voor het eerst op een elektrische deelscooter door Brussel reed, ervoer ik een fantastisch gevoel van vrijheid. De perfecte oplossing voor de eerste en laatste kilometers. Tot ik de kasseienweg opreed en een onveilig gevoel over me heen kwam. Ik dacht bij mezelf: “Er moet een betere manier zijn”, iets wat ook bevestigd wordt door de vele ongevallen met scooters vandaag.” – CEO Jules Dobbelaere.

TAITO TAITAN step

Naast een goed schokdemping werd er ook aan andere veiligheidselementen gedacht. Zo zijn er lichten, richtingaanwijzers en een toeter aanwezig om je bedoelingen in het verkeer duidelijk te maken. 

“Ons innovatief veringsysteem biedt verschillende voordelen; een verhoogde stabiliteit, beter comfort en een toegevoegde fun-factor. Met de 3 wielen ben je alvast veel stabieler en geniet je van een intuïtieve rijervaring waarbij je kan leunen in de bochten, een beetje zoals bij een ski. Het rubberen veerelement vangt oneffenheden van de weg en trillingen op, zodat de Belgische kasseien geen probleem vormen voor de TAITO. Dit laat je toe om als gebruiker meer ontspannen en aandachtiger te rijden terwijl je geniet van de omgeving”, aldus François Desmet.

TAITO TAITAN step

TAITO heeft internationale ambities

De start-up koos ook voor een modulair ontwerp waardoor de onderdelen van de TAITAN makkelijk te vervangen zijn. Onderdelen zullen voornamelijk in België en Europa geproduceerd worden, wat de huidige wegwerpcultuur bij e-steps tegengaat. Voor de eindgebruiker is dit ook interessant, want de TAITAN heeft een premium prijskaartje van 1895 euro. 

Daarmee komt de prijs in de buurt van die van de Cowboy e-bikes, een andere Belgische start-up in duurzame mobiliteit die de voorbije jaren zeer succesvol is gebleken. Net zoals Cowboy vorig jaar in de Verenigde Staten lanceerde, ligt ook de ambitie van TAITO internationaal. Tegen eind 2023 wil het bedrijf verkooppunten hebben in alle Europese grootsteden en vanaf 2025 hopen ze ook de Amerikaanse markt te veroveren. 

Totdat het zover is kan je de TAITAN alvast aanschaffen via de pre-sale op Indiegogo. Levering wordt verwacht in augustus 2022. 

e-stepinstanieuwsmobiliteitontspanningslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals