Nieuws

Lamborghini wil ook na 2030 benzinewagens bouwen 

benzinewagens
Sant'Agata Bolognese, Italy – April, 30, 2016: Lamborghini parade in front of the Lamborghini factory in Sant'Agata Bolognese for the 100th Ferruccio Lamborghini Anniversary
Lamborghini zou ook na 2030 benzinewagens willen blijven bouwen. In een eerste stap kijkt het merk wel naar wat hybridemotoren opbrengen.

CEO Stephan Winkelmann deed de opvallende uitspraak in de Duitse krant Welt am Sonntag. “Na de overschakeling naar hybridemotoren, willen we wat afwachten en kijken of het mogelijk zal zijn om ook na 2030 benzinewagens te blijven aanbieden”, liet hij optekenen. “Eén mogelijkheid zou zijn om verbrandingsmotoren in leven te houden met synthetische brandstoffen.” 

Als Lamborghini effectief zou blijven inzetten op verbrandingsmotoren, zou het wel eens op ramkoers kunnen komen te liggen met andere merken. Een voorbeeld daarvan is het Amerikaanse Dodge. Dat gaat in 2024 zijn eerste volledig elektrische sportwagens op de markt brengen. Ook AMG-Mercedes schakelt langzaamaan over op hybridemotoren en lijkt op termijn (ook met zijn performance-divisie) helemaal te willen overschakelen op elektrisch rijden.  

Nog geen alternatief op benzinewagens

Lamborghini is ook een van de weinige merken die nog geen plannen heeft om een volledig elektrisch model op de markt te brengen, voor het einde van het decennium. Wellicht zal het merk zich alsnog moeten gaan aanpassen aan de nieuwe realiteit waarin regeringen het knap lastig (zo niet onmogelijk) maken om na 2030 nog auto’s met verbrandingsmotoren te verkopen. De elektrificatie kan snel gaan. Mogelijk volgen er halverwege het decennium al nieuwe restricties. 

Duitsland bekijkt de mogelijkheid om over te schakelen op synthetische brandstoffen, maar die piste is nog niet genoeg verkend om ze echt op te nemen in de toekomststrategie voor de autosector. Dat kan pas wanneer een fabrikant zulke alternatieve brandstoffen op grote schaal zou gaan produceren. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business