Nieuws

India verwijdert 54 Chinese apps uit Play Store 

Chinese apps
De Indiase regering heeft maar liefst 54 Chinese apps offline laten halen in de lokale Play Store. Ze zouden een veiligheidsrisico inhouden.

Het is de zoveelste tussenkomst van de Indiase overheid. Die lijkt niet het minste vertrouwen te hebben in China en lokale ontwikkelaars die hun apps naar India brengen via de Play Store. In het voorbije anderhalf jaar heeft het land al honderden Chinese apps met een link naar het buurland laten verwijderen. Ook dit keer gaat het zeker niet om schimmige apps van kleine ontwikkelaars.  

Onder meer toepassingen van Chinese techreuzen als NetEase en Tencent werden offline gehaald, zo meldt TechCrunch. Het betreft onder meer Onmyoji Arena en Xriver, apps die bij ons minder bekend zijn. Onder de pas verwijderde apps zitten ook heel wat kopieën van eerder verbannen toepassingen. 

Chinese apps geweerd 

Google heeft aan TechCrunch bevestigd dat het van het Indiase Ministerie van Elektronica en IT de opdracht kreeg om de apps uit de Play Store te verwijderen. “Vervolgens hebben we de ontwikkelaars daarvan op de hoogte gebracht en de toegang tot de apps in kwestie tijdelijk geblokkeerd voor het Indiase grondgebied”, luidt het. 

India heeft sinds 2020 zijn aanpak verstrengd rond het toelaten van Chinese apps voor Indiërs. Eerst liep het ByteDance van TikTok tegen een blokkering aan en later werd ook een browser van Alibaba geweerd, net als de populaire chattoepassing WeChat. In totaal heeft Google al meer dan 300 apps moeten laten weghalen uit zijn Indiase Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business