Nieuws

Blizzard blikt terug op succesvolle Closed Beta van Diablo Immortal

Diablo Immortal
Het team achter Diablo Immortal heeft waardevolle kennis uit de Closed Beta gehaald en gebruikt deze om de nodige verbeteringen aan te brengen.

Toegegeven, na zo’n drie maanden de Closed Beta van Diablo Immortal te hebben kunnen spelen kijken we uit naar meer. Een release date staat nog steeds op de planning voor 2022, maar meer daarover laat Game Director Wyatt Cheng in deze blog niet los. Wat we wel te weten komen is dat het team hard aan het werk is gegaan met de feedback die spelers gegeven hebben. 

Samen spelen blijft belangrijke focus

Diablo Immortal is een MMO en dus wordt er veel belang gehecht aan het spelen met anderen. Bounties, de random quests die te herhalen zijn, zorgden echter voor tijdelijke dungeon parties tussen spelers met verschillende doelen en er werd besloten deze om te zetten in solo content. Parties zullen dan doelbewuster ingezet kunnen worden, bijvoorbeeld voor de Helliquary raids van acht personen, die verschillende moeilijkheidsgraden zullen krijgen. Ook Warbands, het systeem dat kleine groepen vrienden verzamelt, krijgt een update. In de blog beschrijft Blizzard ook nog een update aan het World Paragon systeem, waardoor spelers die minder spelen makkelijker kunnen bijbenen met de die-hards, zonder dat deze op hun beurt tegengehouden worden.

In-game aankopen

Diablo Immortal zal gratis te spelen zijn op mobiele apparaten naar keuze, maar uiteraard kan je in-game aankopen doen. De ervaringen die wij hadden tijdens de Closed Beta werden gedeeld door de community. De Battle Pass werd goed onthaald, maar de Boon of Plenty die dagelijks beloningen geeft niet zozeer en zal aangepast worden. Ook Legendary gems zullen in de toekomst aangepast worden zodat je niet teveel verplicht wordt om één specifiek personage te spelen.

Op het vlak van gameplay will Blizzard de Item Sets meer impactful maken, omdat deze nu niet steeds gebruikt konden worden door hun soms beperkte stats. Verder zal er komaf gemaakt worden met Dark Houses in Cycle of Strife en zal hierin het systeem van de Clans (guilds) een belangrijke rol gaan spelen. 

Dit zijn volgens Blizzard niet de enige wijzigingen die gepland staan, maar wel de belangrijkste. Heb je zelf nog feedback, dan wordt er gevraagd die te geven op de Diablo Immortal subreddit

blizzardDiablo Immortalgaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals