Nieuws

Siri krijgt genderneutrale stem in iOS 15.4

Wie niet kan kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke stem voor Siri, zal vanaf iOS 15.4 een genderneutrale optie kunnen kiezen.

De nieuwe stemoptie voor Siri werd ontdekt in de laatst gelanceerde bèta van de aankomende update iOS 15.4 en zal in eerste instantie voor Engelstalige gebruikers beschikbaar zijn. De nieuwe stem van Siri is genderneutraal wat betekent dat de stemassistent niet als een man of vrouw zal klinken. In een statement aan Axios verklaart Apple dat ze met deze nieuwe stemoptie de Siri-gebruikservaring voor iedereen zo persoonlijk mogelijk willen maken.

Toen Siri lanceerde in 2010 kreeg de virtuele assistent een vrouwenstem. Daar zat een psychologisch motief achter. Mensen willen een klik voelen met hun gesprekspartners en dat is voor virtuele assistenten niet anders. Over het algemeen worden vrouwenstemmen gepercipieerd als zachter, warmer en behulpzamer dan mannelijke stemmen en bouw je sneller die noodzakelijke band op met een vrouwenstem. Om dezelfde reden klinken Google Assistant, Alexa en veel andere virtuele assistenten vrouwelijk.

Maar omdat diversiteit en inclusiviteit vandaag de dag belangrijke maatschappelijke thema’s zijn, ontwikkelde Apple meerdere stemopties voor Siri zoals een mannenstem. Sinds iOS 14.5 was de vrouwenstem ook niet langer meer de standaard stemoptie voor Siri; je moet in de instellingen je voorkeur doorgeven. Nu zal je dus ook kunnen kiezen voor een genderneutrale stem, al is nog niet bekend hoe die precies zal klinken.

iOS 15.4: wat is nieuw?

iOS 15.4 belooft een grote update te worden die veel nieuwe features met zich meebrengt, waarvan inmiddels al heel wat uitgelekt zijn. De FaceID-ontgrendelingsfunctie heeft een upgrade gekregen om je gezicht achter een mondmasker beter te herkennen. Daarnaast wil Apple stalken via AirTags moeilijker maken en wordt Universal Control (mogelijk) uitgerold.

Apple zal iOS 15.4 op 8 maart uitrollen tijdens hun eerste lanceringsevenement van 2022. Tijdens dat evenement verwachten we ook de iPhone SE 3, iPad Air en minstens één nieuwe Mac te zien.

mobielontspanningsiri

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals