Nieuws

Clubhouse voegt chatfunctie toe voor wie niet wil praten 

Clubhouse
Clubhouse gaat een chatfunctie toevoegen aan zijn praatkamers. Wie niet graag wil praten, zal dus gewoon via tekst kunnen deelnemen.

Het lijkt misschien wat tegenstrijdig voor een app die rond audio draait en ‘echte’ gesprekken tussen deelnemers. Toch was het een veelgevraagde feature binnen de Clubhouse-community, waar gebruikers blij mee zijn. Er was vraag naar omdat de wat ‘bravere’ deelnemers moeilijker aan het woord konden komen in drukke kamers, waar een paar bekende sprekers alle aandacht en dus spreektijd opeisten. Via het chatkanaal kunnen ze toch makkelijk een bijdrage leveren, zonder iemand in de rede te vallen. 

De chatfunctie zal trouwens optioneel blijven. Wie zich dus die moeite wil besparen, kan zich nog altijd beperken tot audiogesprekken. Activeer je ze wel, dan worden de chatlogs mee opgeslagen met de audio. 

Clubhouse en buitenwippers 

Maar een chatfunctie vraagt ook om extra controle door moderatoren (Twitch, iemand?). Clubhouse geeft creators wat extra middelen om te voorkomen dat de chat ontspoort. Wie een sessie aanmaakt, kan moderatoren aanwijzen die berichten kunnen verwijderen en rotte appels buiten kunnen zwieren. Gebruikers zullen ook berichten kunnen rapporteren die indruisen tegen de richtlijnen van het platform. 

Zulke nieuwe features zorgen er op termijn voor dat sociale media steeds meer op elkaar gaan lijken en een beetje eigenheid dreigen te gaan verliezen. De beperking tot audiochat was net het hele concept dat Clubhouse interessant maakte. Terwijl de dienst eerst uitsluitend beschikbaar was als smartphone-app, kunnen gebruikers nu ook meeluisteren via hun desktop. En dan is er nog Backhannel, waarmee leden elkaar privéberichten kunnen sturen.  

Het is goed dat Clubhouse naar zijn community luistert, maar de dienst zal nu nog extra hard zijn best mogen doen om zich te onderscheiden van de concurrentie. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business