Magic 2 WiFi 6 Mesh Kits

Devolo brengt twee Magic 2 WiFi 6 Mesh Kits op de markt. De netwerkexpert wil tegemoetkomen aan de grotere eisen die wifi thuis stelt.

Advertentie

De Magic 2 WiFi 6 Mesh Kits zijn voorzien van de snelste wifistandaard en de krachtigste powerline-standaard G.hn. Binnen het huishouden tegelijkertijd films streamen in 4K, zonder dat zoon- of dochterlief zijn online game verstoord ziet, kan zo zonder haperingen, ook in de uithoeken van de woning, waar het wifisignaal met oudere systemen vaak verzwakt. 

“Van films en tv-series tot muziek en videogames – met één druk op de knop is al dit moois voor ons beschikbaar. Het probleem is echter dat met de toename van het aanbod ook het aantal apparaten dat op het internet is aangesloten, toeneemt. Dit groeiende datavolume wordt een steeds grotere uitdaging voor een enkele router. Er ontstaan problemen doordat verouderde routermodellen niet in staat zijn een groot aantal netwerkapparaten tegelijk te verwerken, of doordat routers gewoon hun kracht verliezen naarmate de afstand tussen hen en de apparaten toeneemt”, verklaart Devolo het idee achter de nieuwe meshkits.

Upgrade met Magic 2 Wifi 6 Mesh Kits

De Magic WiFi 6 Mesh Kits vervangen effectief het oude wifisignaal dat je router uitstuurt. De meegeleverde adapters zijn niet alleen high-speed-toegangspunten, ze creëren een meshnetwerk om het wifisignaal door heel je woning op peil te houden. Terwijl de adapters stabiele Mesh-WiFi genereren in de 2,4- en 5 GHz-frequentieband (in overeenstemming met de WiFi 6-standaard), zorgt de Powerline G.hn voor een sterke verbinding die zich niet laat tegenhouden door muren en plafonds, aldus Devolo. 

Naar goede gewoonte zou het installatieproces volgens de Duitse netwerkexpert erg makkelijk moeten verlopen. Onze redactie kon zopas over het product beschikken en we vellen de komende weken ons oordeel in de review. 

Prijs en beschikbaarheid

De devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Kits zijn nu verkrijgbaar in twee varianten: de Starter Kit bevat twee adapters voor 349,90 euro. Voor grotere woonruimtes is er de Multiroom Kit, die wordt geleverd met drie adapters voor 499,90 euro. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here