Nieuws

HMD Global breidt betaalbare Nokia C-serie uit

Oerdegelijk en betaalbaar: met die belofte lanceert HMD Global de Nokia C21 Plus en Nokia C2 2E in de laagste prijsklasse.

Nadat HMD Global twee weken geleden al nieuwe modellen binnen de Nokia G-serie aankondigde (G11 en G21), is vandaag de C-reeks aan de beurt. Dit is het basisniveau van het Nokia-portfolio en met de C-modellen richt HMD Global zich vooral op consumenten die hun eerste smartphone willen aankopen. De nieuwe Nokia C21 Plus en Nokia C2 2E bouwen voor op dat verkoopargument: ze bieden een betrouwbaar basispakket aan een marktprijs die minder dan 150 euro bedraagt.

De focus op het budgetsegment lijkt HMD Global zeer goed te doen. Het Finse bedrijf zag de inkomsten die ze puren uit de verkoop van Nokia-smartphones met 41 procent stijgen in 2021. Het is inmiddels alweer vier jaar geleden sinds HMD Global de licenties voor Nokia-smartphones overnam. In 2021 bereikte het bedrijf voor het eerst in de nog jonge geschiedenis operationele winstgevendheid in de jaarbalans.

Nokia C21 Plus & C2 2E

De Nokia C21 Plus vormt het nieuwe ‘topmodel’ binnen de budgetreeks. Hij is gebouwd met het oog op duurzaamheid, betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Het robuust metalen binnenchassis met een IP52-classificatie biedt bescherming tegen vuil, stof en waterdruppels. Een gehard dekglas beschermt het 6,5-inch HD+-scherm. Het camera-eiland huisvest een dubbele 13MP-camera met ingebouwde panorama- en portretmodi. De batterij heeft een capaciteit van 4.000mAh, wat leidt tot een batterijduur van twee dagen op één oplaadbeurt.

Wat software betreft, grijpt HMD Global voor de C21 Plus naar het inmiddels vertrouwde recept. Een puur Androidbesturingssysteem met minimale voorinstellingen geeft gebruikers meer ruimte voor eigen apps en content. Bovendien mag je rekenen op een ondersteuning van zeker twee jaar beveiligingsupdates, wat voor een toestel binnen deze prijsklasse meer dan behoorlijk is.

De Nokia C2 2E heeft de typische Scandinavische toets die de Nokia-smartphones al jaren typeert. Het display meet 5,7 inch en richt zich dus op gebruikers die een kleiner toestel verkiezen. De camera’s en het beschikbare geheugen (2/32 GB) beperken zich tot het absolute minimum dat je nodig hebt. Je bent opnieuw verzekerd van twee jaar lang beveiligingsupdates.

nokia c2 2E
Nokia C2 2E. Image Credit: HMD Global

Nokia Go Earbuds 2+

Voor de Nokia C21 Plus en C2 2E lanceert HMD Global ook enkele nieuwe audioproducten, die eveneens vasthouden aan een betaalbare basisformule:

  • Nokia Go Earbuds 2+ bieden een helder geluid en comfortabele pasvorm van hoge kwaliteit. De draadloze earbuds bieden omgevingsruisonderdrukking (ENC), zijn zweetbestendig en spatwaterdicht en bieden tot 24 uur speeltijd.
  • Nokia Wired & Wireless Headphones bieden een over-ear vouwbaar ontwerp met zachte demping voor extra comfort en gemak voor een naadloze ervaring tijdens werk of vrije tijd.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Nokia C-modellen zijn vanaf mei beschikbaar in België: C21 Plus kost 199 euro en C2 2E 99 euro. Vanaf hetzelfde moment zal je de Nokia Go Earbuds 2+ kunnen aankopen voor 39 euro en de Wired/Wireless Headphones voor 39/49 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business