Thinkbook

Op de beursvloer van het MWC heeft Lenovo nieuwe ThinkBook-, ThinkPad-, IdeaPad- en ThinkVision-toestellen aan zijn mobiele line-up toegevoegd.

Lenovo blijft stevig inzetten op mobiele apparaten, naar eigen zeggen met het oog op een steeds mobieler wordende hybriderealiteit. Zo wil het merk ‘Smarter Technology for All’ leveren. Het merk breidt zijn mobiel aanbod uit met nieuwe ThinkBook-, ThinkPad- en IdeaPad-toestellen.

ThinkPad X13s

De ThinkPad X13s is de eerste laptop die door een Snapdragon-chip wordt aangedreven. De laptop werd dan ook samen ontwikkeld met Qualcomm Technologies en Microsoft. Onder de motorkap zit de Snapdragon 8xc Gen 3, die Windows 11 Pro maximaal zal kunnen draaien. Het slanke, lichte ontwerp zonder ventilator levert volgens Lenovo een sterk niveau van stille always-on, always-connected pc-ervaringen, naast een sterke, meerdaagse batterijduur van maximaal 28 uur. Verderbiedt de laptop nog verbeterde verbeterde 5G-connectiviteitsopties, waaronder mmWave3, en applicatieondersteuning via het Microsoft App Assure-programma voor naadloze productiviteit, beveiliging en samenwerking. 

ThinkPad-laptops en ThinkVision Mobile Monitor

Daarnaast zal Lenovo nieuwe ThinkPad-laptops op de markt brengen, net als een ThinkVision Mobile Monitor. De ThinkPad X1 Extreme Gen 5 zal aangedreven worden door de nieuwste Intel vPro met 12e generatie Intel Core i9 H-processoren en wordt geleverd met Windows 11 Pro. De nieuwe Thinkpad-laptops zijn ook voorzien van de nieuwste NVIDIA GeForce RTX-laptop-GPU’s, maximaal 64 GB DDR5-geheugen en optionele dubbele Solid-State Drives (SSD) met ondersteuning tot 8 TB. 

ThinkPad T16 

Lenovo introduceert ook verschillende updates voor de ThinkPad T-serie. De nieuwe ThinkPad T16 (samen met bijgewerkte ThinkPad T14s Gen 3 en T14 Gen 3) zijn voorzien van beeldschermen met een 16:10-beeldverhouding en low blue light-technologie met FHD-camera-opties. Een Dolby Audio-luidsprekersysteem en Dolby Voice moeten verbeteren de samenwerkingservaring nog verder beteren. Daarom werden de toestellen ook uitgerust met WiFi 6E en verbeterde WWAN3. 

ThinkPad P16s

Daarnaast komt er een nieuwe ThinkPad 16s (samen met een bijgewerkte ThinkPad P14s Gen 3). Beide workstations zijn uitgerust met de nieuwste Intel Core-processors en NVIDIA T550 professionele grafische kaarten, zijn ISV-gecertificeerd en volgens Lenovo specifiek gericht op krachtige toepassingen zoals AutoCAD, Revit en SolidWorks. 

ThinkVision M14d mobiele monitor

De veranderde professionele realiteit vraagt om meer flexibele en mobiele werkplekken. Het is daar om dat Lenovo naar eigen zeggen de mobiele monitor ThinkVision M14d op de markt brengt. De USB-C-monitor weegt minder dan 600 gram en het 14 inch grote 16:10-beeldscherm met supersmalle rand ondersteunt een resolutie van 2240 x 1400 pixels. 

ThinkBook 14s Yoga en ThinkBook 13s 

Verder heeft Lenovo ook de ThinkBook 14s Yoga Gen 2 en ThinkBook 13s Gen 4 i-laptops aangekondigd. De nieuwe modellen zijn voorzien van dual tone-kleuraccenten en zijn rijkelijk uitgerust met een buitenkant van geanodiseerd aluminium en smalle randen aan vier zijden. “Uitgerust met slimme innovatieve technologieën en hoogwaardige functies bieden ze de gebruiker een verbeterde ervaring op het gebied van productiviteit, samenwerking en beveiliging”, aldus het merk. 

IdeaPad Gaming 3 

Met zijn nieuwe IdeaPad Gaming 3 en 3i-laptops richt Lenovo zich op de student-gamers die graag het nuttige aan het aangename koppelen. De toestellen verschijnen in twee schermformaten: 15 en 16 inch. “De laptops zijn ideaal zijn voor jongere, nieuwe gamers. Onze vernieuwde line-up heeft een stijlvolle make-over gekregen met verbeterde thermische componenten voor stillere gameplay, frisse chassiskleuren en een verbeterde WQHD+ paneeloptie”, aldus Lenovo.

IdeaPad Gaming 3

In de IdeaPad-line-up introduceert Lenovo ook nog de IdeaPad Flex 5i en IdeaPad Flex 5 (14 of 16 inch). Het zijn convertible laptops met een optionele Lenovo E-color-pen voor creatievelingen. De (eveneens afneembare) Windows 11-laptop IdeaPad Duet 5i mikt dan weer op studenten en multitaskers. 

IdeaPad Chromebooks 

Tot slot heeft Lenovo een robuuste lijn IdeaPad Chromebooks aangekondigd voor het moderne thuiskantoor en het klaslokaal. Nieuw in het assortiment zijn de IdeaPad Flex 5i Chromebook (14 inch), de 2-in-1 IdeaPad Flex 3i Chromebook (15 inch), en de grab-and-go IdeaPad Duet 3 Chromebook (11 inch).  

De vernieuwde Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen) Android-tablet ondersteunt nu de Lenovo Precision Pen 2 en kreeg een verbeterde leesmodus.