Nieuws

Nieuwe functie Android laat je ongebruikte apps ‘archiveren’

Heb je ruimte nodig op je smartphone? Een nieuwe functie in Android geeft je de mogelijkheid apps te archiveren tot je ze weer nodig hebt.

Iedereen heeft wel een resem apps op de smartphone die ze eigenlijk niet meer gebruiken. Ongebruikte apps doen meer kwaad dan goed voor je smartphone. Ze pakken onnodige opslagruimte in en kunnen de prestaties van je smartphone beïnvloeden. Maar die apps verwijderen, dat doen we meestal pas als het echt niet anders kan, want wie weet wil je dat spelletje toch weer beginnen spelen. Hier heeft Google een oplossing voor gevonden op Android: apps archiveren.

In een blog legt Google hoe die Android-feature in zijn werk gaat. Als je bepaalde apps niet meer gebruikt, zal je naast de optie om de applicatie te verwijderen die nu ook kunnen archiveren. Waar je bij de eerste optie de app volledig van je smartphone haalt, blijft die bij de tweede optie wel ergens in het geheugen hangen. Dat geeft je de mogelijkheid de applicatie te allen tijde weer te activeren en te gebruiken zonder de app opnieuw te moeten installeren.

Omdat de applicatie niet meer actief is, zal die ook minder aan je opslaggeheugen vreten. Volgens Google kunnen gebruikers zo tot 60% opslaggeheugen besparen zonder applicaties te moeten verwijderen. Het archiveren van applicaties kan dus een interessante tussenweg zijn voor smartphones met een beperkte interne opslag.

Nieuwe feature voor Android 13?

Het zal wel nog even duren vooraleer je apps kan gaan archiveren op je smartphone. Google is nu volop bezig met het ontwikkelen van Archived APK’s voor appontwikkelaars waarmee ze de feature kunnen integreren in hun app. In de blog spreekt Google over een bredere lancering naar consumenten in het najaar. Vermoedelijk wacht Google dus nog tot ze Android 13 op ons loslaten in september of oktober.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business