Nieuws

Android-updates brengen tal van nieuwe functies

Google lanceert met zijn nieuwste Android-update een waaier aan nieuwe functies, waaronder meer accurate iMessage-reacties.

Android-fans mogen zich weer verblijden. Google lanceert een reeks nieuwe updates voor zijn producten. Dat meldt techsite Engadget in een bericht. Deze updates met nieuwe functies worden in de komende weken uitgerold naar een grote reeks toestellen die op Android draaien.

Gebruikers van de Android Berichten-app zullen om te beginnen beter samenwerken met iMessage. Bij het versturen van een emoji-reactie via iMessage op een bericht werd dit in de Android-app steeds in tekst omgezet. Deze reacties zouden binnenkort ook in Berichten als emoji’s worden weergegeven. De functie zou eerst voor Engelstalige gebruikers worden uitgerold. Google meldt dat er later bijkomende talen volgen.

Je krijgt ook de optie om je berichten in verscheidene inboxen te plaatsen. Google Foto’s krijgt tevens een vaste plaats binnen Berichten. Dit stelt je in staat om foto’s en video’s uit jouw albums door te linken. Ook Gboard krijgt een upgrade waarbij je spelling standaard wordt gecontroleerd tijdens het typen. De Emoji Kitchen waarbij je verschillende emoji’s kan samenvoegen en aanpassen wordt ook uitgebreid. YouTube-links zullen tevens niet langer als link verschijnen, maar rechtstreeks als video in je berichten worden weergegeven.

Niet enkel Berichten

Daarnaast zijn er nog enkele andere en kleinere nieuwigheden. Zo is er een update voor Nearby Share. Daarmee wordt het nu nog eenvoudiger om afbeeldingen en dergelijke te delen met smartphones die op Android 6 of hoger draaien. Je kan nu meerdere ontvangers selecteren om de bestanden naar door te sturen. Bij verjaardagen in jouw agenda zal je ook een kleine melding krijgen om te weten dat deze eraan komen. Er komt bovendien een nieuwe widget die je toont welke drie apps je overdag het meest gebruikt.

De updates zijn niet enkel voor smartphones. Ook Google TV krijgt een Highlights-tab waar gebruikers aanbevelingen krijgen voor nieuwe series of films. Deze worden gekozen op basis van eerder bekeken reeksen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business