Nieuws

WhatsApp-browserextensie wil je gesprekken veiliger maken

whatsapp desktop zonder smartphone
Meta komt met een nieuwe browserextensie die ervoor moet zorgen dat de webversie van WhatsApp veiliger wordt voor gebruikers.

Veelvuldige gebruikers van WhatsApp Web moeten zich binnenkort dus nog minder zorgen maken over hun gesprekken. Dat blijkt uit een aankondiging van het bedrijf in een blogpost die door techsite The Verge werd opgepikt. Hiermee zou je als gebruiker kunnen controleren of er niet met jouw data geprutst wordt. De extensie is nu beschikbaar voor Edge en Chrome. Volgens het bedrijf volgt Firefox snel.

De extensie zou ontwikkeld zijn na de uitrol van ondersteuning voor meerdere toestellen met één WhatsApp-account. Dit zou voor een toename aan gebruikers van de webversie van WhatsApp hebben gezorgd. Dit zou op zijn beurt om betere beveiligingsfuncties hebben gevraagd.

De extensie werkt eenvoudig. Deze controleert een code in jouw browser-versie en vergelijkt deze automatisch met code in een bibliotheek van Cloudfare, een derde partij. Indien alles overeenkomt, dan zal het groen licht van deze extensie jouw berichten zonder probleem doorlaten. Mocht het toch een mogelijk probleem ondervinden, dan krijg je een oranje melding te zien. Hier moet je jouw browser-sessie even refreshen, waarna je waarschijnlijk verder kan. Bij een rode knop zal er een wezenlijke discrepantie zijn, en is jouw verbinding mogelijk het slachtoffer van tussenkomst. Voor meer informatie kan je steeds terecht op de ondersteuningspagina van WhatsApp.

Credit: W

Volgens moederbedrijf Meta zouden noch de extensie, noch Cloudflare iets van toegang hebben tot de berichten. De extensie zou tevens enkel werken voor de browserversie van de app. De desktop-versie valt hier dus niet onder.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business