Nieuws

PayPal laat je geld sturen naar Oekraïense gebruikers 

PayPal
PayPal laat gebruikers nu vrij betalingen uitvoeren naar inwoners van Oekraïne. Daarmee wil het de slachtoffers van de invasie steunen.

PayPal kondigde met een persmededeling aan dat het ‘peer-to-peer’-betalingen gaat toestaan, van en naar Oekraïne. Voordien konden Oekraïense gebruikers alleen binnen het land zelf geld versturen. Eerder deze maand liet het digitale betaalplatform al weten dat het Rusland verliet, na de “gewelddadige agressie” van het regime-Poetin. 

Door de aanpassingen zal het voor Oekraïners gemakkelijker worden om financiële steun te ontvangen van familie en vrienden uit het buitenland. De inwoners kunnen met hun PayPal-account ook rechtstreeks geld naar een bankrekening overmaken, door hun debet- of kredietkaart te koppelen. 

PayPal laat transactiekosten vallen 

Opvallend is dat PayPal de transactiekosten ook tijdelijk laat vallen. Dat zal voorlopig het geval zijn tot 30 juni. Onder normale omstandigheden rekent PayPal wel minstens 5 procent transactiekosten aan. Het aandeel kan oplopen, afhankelijk van je betaalmethode en de locatie van de ontvanger.  

Een nieuwe betaalmogelijkheid kan een belangrijke rol gaan spelen in een situatie waarin de opties om geld te ontvangen en versturen plots beperkt worden. Doorgaans kan het best kostelijk zijn om geld te versturen naar iemand in het buitenland. Ook meer klassieke diensten als Western Union en MoneyGram rekenen transactiekosten aan voor internationale stortingen en die kunnen snel oplopen.  

De tijdelijke maatregel van PayPal zal mogelijk een beetje soelaas bieden voor de Oekraïense burgerbevolking die alle hulp kan gebruiken.  

invasie Ruslandpaypal

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals