Nieuws

Blue Origin stelt vierde toeristische ruimtevlucht even uit 

Blue Origin
De vierde ruimtevlucht met toeristen van Blue Origin wordt met zes dagen uitgesteld. Jeff Bezos en co verplaatsen de missie naar 29 maart.

De volgende toeristische ruimtevlucht van Blue Origin (de vierde intussen) had eigenlijk aanstaande woensdag 23 maart moeten plaatsvinden. Waarom het commerciële ruimtevaarbedrijf de lancering met zes dagen opschuift, is nog onduidelijk. Blue Origin communiceerde vrijdag over het uitstel via Twitter.

De nieuwe missie zal in elk geval plaatsvinden bij het stadje Van Horn in de Amerikaanse staat Texas. Daar zal voor de vierde keer een New Shepard-raket een bemande capsule de ruimte inschieten. Nu ja, concurrent Elon Musk noemt het eigenlijk geen ruimtevlucht omdat Blue Origin voorlopig maar tot op de rand van de dampkring vliegt. De bemanning bereikt zo een hoogte van ruim 100 kilometer (in een suborbitale vlucht) en landt daarna weer in Texas. De hele vlucht duurt niet langer dan een kwartier.

Blue Origin zoekt nieuwe klant 

Verder raakte ook bekend dat Pete Davidson uiteindelijk niet zal meegaan met de vierde missie van Jeff Bezos. De Amerikaanse stand-upcomedian had nochtans het privilege om als een van de eerste gewone burgers de ruimte in te gaan, maar het is niet duidelijk waarom hij nu plots past voor de unieke gelegenheid. Verwacht wordt dat Blue Origin snel een vervanger voor Davidson zal aankondigen. 

Gaan wel nog gewoon mee met de New Shepard-raket: ondernemer Jim Kitchen, George Nield (baas van Commercial Space Technologies), Marty Allen (CEO van Party America) en ‘gewone burgers’ Sharon en Marc Hagle.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business