Nieuws

David Beckham leent Instagram-account uit aan Oekraïense arts 

Beckham
Voetballegende David Beckham heeft zijn Instagram-account uitgeleend aan een Oekraïense kinderarts. Die krijgt nu even 71,5 miljoen volgers.

Met zijn Instagram-account geeft Beckham kinderarts-anesthesist Iryna een kanaal om de wantoestanden in Oekraïne de wereld in de sturen en om hulp te vragen via UNICEF. De 71,5 miljoen volgers van Beckham zien sinds zondag berichten uit het oorlogsgebied in Kharkiv. De stad wordt al drie weken lang zwaar aangevallen door Russische troepen.  

De kinderanesthesist deelde via Beckhams Stories al enkele momenten van haar werkdag. Zo krijgen we een krappe kelder te zien waar hoogzwangere of pas bevallen vrouwen ondergebracht worden. Met name vroeggeboren baby’s die extra zorgen nodig hebben, zijn extra kwetsbaar in deze erbarmelijke omstandigheden.  

Beckham vraagt hulp 

Oud-voetbalster David Beckham is zoals bekend een grote supporter van UNICEF. De organisatie probeert de kwetsbare gezinnen in Oekraïne te ondersteunen met spullen, voedsel en drinkbaar water. Door materiaal in te zamelen voor kraamklinieken, hoopt de organisatie dat de kinderartsen hun werk kunnen blijven doen. 

Met de Instagram-take-over wil Beckham laten zien hoe het eraan toegaat in Kharkiv. Iryna deelt beelden van pasgeboren kinderen op intensive care, die overleven dankzij de zuurstofgeneratoren die UNICEF kon schenken. Een van de wanhopige moeders is Yana, die haar zoontje Mykhailo in haar armen houdt. Hij heeft ademhalingsproblemen. Hun huis werd verwoest. “Ondanks alles houden we van ons werk”, vertelt Iryna. “We maken ons zorgen en huilen soms, maar we geven niet op”, vat de kinderarts de moraal samen. 

instagraminvasie Ruslandsociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals