Nieuws

Spotify zet diensten in Rusland stop

Spotify
© Spotify
Streamingdienst Spotify beslist om zijn activiteiten in Rusland te staken uit onvrede met recente wetgeving ten gevolge van het conflict in Oekraïne.

Russische gebruikers zullen dus niet meer in staat zijn om naar hun favoriete nummers te luisteren via Spotify. Dat nieuws maakte de streaminggigant vorige week vrijdag bekend, zo meldt persbureau Reuters. Volgens nieuwe Russische wetten zouden mediaplatformen geen negatieve berichten over de oorlog in Oekraïne meer mogen brengen. Daar is het bedrijf het dus klaarblijkelijk niet mee eens. De stopzetting van de dienst zou ergens in april van kracht gaan.

“Spotify bleef erin geloven dat het enorm belangrijk is om onze diensten operationeel te houden in Rusland om betrouwbaar, onafhankelijk nieuws en informatie uit de regio te voorzien”, aldus Spotify in een persbericht. “Helaas brengt de recente wetgeving die de verdere toegang tot informatie beperkt, waarbij het de vrijheid van meningsuiting verwijdert en bepaalde types nieuws criminaliseert, de veiligheid van de werknemers van Spotify en mogelijk ook van onze luisteraars in gevaar.”

Hiermee volgt de streamingdienst het voorbeeld van Netflix. Ook zij waren niet opgezet met nieuwe wetgeving in Rusland en besloten ook alles tijdelijk stop te zetten.

invasie Ruslandspotify

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals