Nieuws

Nieuwe iPad Pro waarschijnlijk voor herfst

iPad Pro 2021
Met de iPad Pro 2021 blijft Apple de grenzen voor tablets verleggen. Image Credit: Apple
Volgens een analist zien we in de herfst een gloednieuwe iPad Pro verschijnen, en eentje die bovendien voorzien is van een M2-chip.

Dat lijkt alvast goed nieuws voor iedereen die op een nieuwe top-end tablet zit te wachten. De informatie is afkomstig van Mark Gurman van Bloomberg, wat door techsite Engadget werd opgepikt. In zijn laatste Power On-nieuwsbrief meldt hij de mogelijke komst van de nieuwe iPad Pro, en meent hij dat we deze rond de herfstperiode van 2022 mogen verwelkomen.

iPad Pro met M2

Een van de belangrijkste upgrades aan de iPad Pro zou de M2-chip zijn. De chip zou de tablet aanzienlijk sneller en efficiënter maken, waardoor deze meteen een van de beste tablets op de markt zou worden.

We vingen eerder ook al berichten op dat de M2-chip in de nieuwe toestellen van Apple zouden verschijnen die eerder deze maand bekend werden gemaakt. Dat bleek echter niet het geval te zijn. De vraag blijft dus of de aankomende iPad Pro inderdaad met de geheimzinnige chip komt. De kans bestaat immers dat deze met een gewone of geüpgradede versie van de M1 komt.

Naast de M2-chip zou de nieuwe tablet ook met een MagSafe-oplaadpoort lanceren, die werd geherintroduceerd in de MacBook Pro. Verdere functies worden nog niet vermeld. Net zoals bij veel andere geruchten moeten we alles met een kleine dosis zout nemen. Mark Gurman heeft het doorgaans bij het rechte eind. Gezien de onduidelijkheid rond de M2 is alles echter nog mogelijk.

appleipad pro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen