epos meeting room
Image: EPOS

Krijg jij hoofdpijn van hybride vergaderingen? De nieuwe Meeting Room Solutions van EPOS helpen je die eindeloze meetings doorstaan.


Online vergaderingen zijn ons inmiddels niet meer vreemd. Nu we terugkeren naar kantoor verlopen die virtuele meetings wel anders. Een deel van de werknemers zit thuis, terwijl een ander deel samenzit in een vergaderruimte op kantoor. Deze manier van vergaderen is echter nog belastender voor onze hersenen omdat stemmen letterlijk vanuit alle hoeken van de kamer op je afkomen. Audiospecialist EPOS speelt met zijn Meeting Room Solutions, een reeks audiotechnologieën voor hybride vergaderruimtes, daar handig op in.

De Meeting Room Solutions zijn er specifiek op gericht om cognitieve overbelasting te beperken, zodat medewerkers gefocust en productief kunnen deelnemen aan meetings. Doordat alle producten – video- én audio-oplossingen – speciaal zijn afgestemd op ons denk- en concentratievermogen, stelt EPOS alle deelnemers aan virtuele vergaderingen in staat om beter te communiceren, ongeacht waar we ons bevinden.

EPOS BrainAdapt

We luisteren niet enkel met onze oren, maar vooral met onze hersenen. Met hulp van moederbedrijf Demant voert EPOS al decennialang onderzoek naar de effecten van wat we horen op onze hersenen. Het resultaat van dat onderzoek heet EPOS BrainAdapt. Deze technologie ondersteunt de natuurlijke wijze waarop onze hersenen omgevingsgeluid verwerken om de cognitieve belasting tijdens vergaderingen zoveel mogelijk te verminderen. EPOS BrainAdapt vormt de centrale component van het Meeting Room Solutions.


Die betere ondersteuning is ook nodig, want het hybride werken weegt op de mentale frisheid van werknemers, blijkt uit een studie door EPOS. Het aantal uren dat we wekelijks in virtuele vergaderingen doorbrengen is met 2 uur gestegen in vergelijking met 2020 tot 7 uren per week. Audioproblemen vormen één van de grootste bronnen van frustratie tijdens die meeting. Maar liefst 63% zegt regelmatig problemen te hebben vanwege de slechte geluidskwaliteit van gesprekken. Meer dan een kwart (26%) zegt gefrustreerd, geïrriteerd of geërgerd te zijn door ‘onnatuurlijke audio’ en meer dan de helft (56%) gelooft dat goede audio stress voor en tijdens vergaderingen kan verminderen.

Torben Christiansen, Director of Technology van EPOS, zegt dat deze bevindingen de basis vormen voor Meeting Room Solutions: “IT en topmanagers krijgen tijdens hybride vergaderingen vaak vragen over de technologie. Dit leidt tot stress en tijdverlies. Daarom zijn onze Meeting Room Solutions een belangrijke onderscheidende factor voor EPOS. De serie biedt gebruikers en ondernemingen producten aan die het brein beter later presteren.”

EXPAND 40

EPOS lanceerde vorige week al zijn eerste product uit de Meeting Room Solutions-reeks: de EXPAND 40. Dit is een draadloze bluetooth-speakerphone die individuele stemmen isoleert uit groepsgesprekken zodat iedereen evengoed verstaanbaar is tijdens de vergadering. Het basismodel kost 285 euro, voor de 40+ en 40T betaal je 329 euro. Voor meer informatie over de producten kan je op deze pagina terecht.

epos expand 40
Image Credit: EPOS