Nieuws

Ingenieur maakt ‘s werelds eerste Android-telefoon met Lightning-poort 

Lightning-poort
Ken Pillonel haalde vorig jaar het nieuws met een iPhone met een usb-c-connector. Nu maakte hij een Android-telefoon met Lightning-poort.

Toen de jonge ingenieur zijn iPhone met een usb-c-poort uitrustte, kon dat nog worden opgevat als een oproep voor meer uniformiteit op de smartphonemarkt. Pillonel heeft nu het omgekeerde gedaan en rustte een Android-telefoon uit met een Lightning-poort. Niet om een punt te maken, maar om te laten zien dat het kan, wellicht.  

Waar een iPhone met (volledig functionele) usb-c-poort in de praktijk nog voor leuke mogelijkheden zorgt, lijkt het nieuwe, omgekeerde project van Pillonel wat minder praktisch. En dat geeft hij ook zelf aan. Aan Engadget zegt hij dat hij het deed om te laten zien dat het omgekeerde ook werkt en om de chaos die zijn eerste project veroorzaakte te counteren. Hij deelde zijn nieuwe hybridetoestel dan ook bewust op 1 april. 

Lightning-poort was technische puzzel 

Toch was het niet gelachen om deze technische puzzel op de wereld te krijgen, zo blijkt. Ook nu is de Lightning-poort (in een Galaxy A51), volledig functioneel: van laden tot datatransfer. “Het was een complexe modificatie waarvoor ik serieus out-of-the-box moest gaan denken”, zegt Pillonel aan de techwebsite.  

“Het allermoeilijkste was om uiteindelijk alle onderdelen te laten samenwerken. De Lightning-kabels van Apple zijn niet ‘dom’. Ze willen in eerste instantie alleen Apple-apparaten opladen. Ik moest dus een manier vinden om de kabel te doen geloven dat die met een iPhone verbonden was. Het was ook een serieuze uitdaging om de hele module te doen passen in de Samsung-telefoon”, besluit de jonge ingenieur. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business