Nieuws

Trumps Truth Social verliest twee belangrijke werknemers 

Truth Social
Slecht nieuws voor Truth Social: twee belangrijke werknemers hebben het sociaal netwerk van ex-president Donald Trump verlaten.

Het gaat om chief technology officer Josh Adams en chief product officer Billy Boozer. Zij zijn onlangs opgestapt. Hun vertrek kwam kort na de woelige lancering van Truth Social op 21 februari. Dat meldt Reuters. De toekomst van het platform zou in het gedrang komen. 

Nadat de app beschikbaar werd op iOS-apparaten, kreeg het platform te maken met allerlei technische bugs. Daarnaast kwamen veel gegadigden in een wachtlijst terecht, waardoor ze uiteindelijk geen toegang kregen tot het sociaal netwerk van Trump. De stormloop die er eerst was, passeerde ook weer snel. Reuters citeert de analytici van Sensor Tower, die stellen dat Truth Social bij benadering 1,2 miljoen keer gedownload werd. Dat is maar een fractie van de grote mainstreamplatformen als Facbook of Twitter en zelfs het rechtse alternatief Parler. 

Truth Social op sterven na dood? 

Interne bronnen communiceerden dan ook aan Reuters dat het vertrek van de twee sleutelfiguren nefast is voor het platform, dat dringend een boost nodig had om mee te kunnen met de concurrentie. Het persbureau kon wel niet achterhalen wat de omstandigheden van het ontslag waren.  

Het is ook niet duidelijk of Adams en Boozer nog verbonden zijn aan Truth Social in een andere functie. Verder is het niet geweten in hoeverre Donald Trump (financieel) betrokken is bij zijn sociaal netwerk. Tot dusver plaatste hij maar één bericht, op 14 februari: “Get Ready! Your favorite president will see you soon!”, klonk het. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business