Nieuws

Verenigd Koninkrijk ontwikkelt eigen NFT

NFT token
Image: iStock
Het Verenigd Koninkrijk wil dit jaar nog een eigen NFT uitbrengen en werkt ook aan de implementatie van stabiele cryptomunten.

De rage rond NFT’s en cryptomunten lijkt nog niet te willen gaan liggen. Het Verenigd Koninkrijk kondigde gisteren een plan aan waarbij het haar interesse in de blockchain-technologie onderstreept. Dat maakte John Glen, Brits Economisch Secretaris van de Schatkist, gisteren bekend in een speech, die door Reuters werd opgepikt. Daar sprak hij namens de Kanselier van de Schatkist Richi Sunak. Met dit plan willen ze meer inzetten op de innovatieve technologie en deze verwerken in de huidige financiële structuur van het Verenigd Koninkrijk.

Een van de stappen in de uitvoering ervan houdt de productie van een NFT in. Die zou door de Royal Mint zelf worden uitgegeven. Wat de NFT juist inhoudt, is momenteel nog onduidelijk. Volgens Glen zou deze in de zomer van 2022 verschijnen.

“Als crypto-technologieën een groot deel van onze toekomst worden, dan willen wij – het Verenigd Koninkrijk – daarbij instappen, en helemaal onderaan”, aldus John Glen in de speech. “In feite, als we ons nu toeleggen… Als we nu handelen… Dan kunnen leiding geven.”

Daarnaast wil de overheid ook de nodige wetgeving lanceren voor cryptomunten. Hiermee wil het de zogenaamde ‘stablecoins’, cryptomunten met een ietwat vaste waarde, implementeren als wettelijke betaalvormen. Welke dit juist worden, werd niet meegedeeld. Ook andere crypto’s zouden een bepaalde vorm van regulatie krijgen. Dit zou worden ondersteund door de Cryptoasset Engagement Group, een organisatie bestaande uit de Financial Conduct Authority, Bank of England en verscheidene bedrijven.

NFTontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals