Nieuws

VanMoof lanceert nieuwe S5 en A5 e-bikes

VanMoof S5 A5
De Nederlandse e-bikeproducent VanMoof heeft vandaag een nieuwe generatie elektrische fietsen aangekondigd. Het gaat om de VanMoof S5 en X5 die voorzien werden van nieuwe features ten opzichte van hun voorgangers.

De nieuwe VanMoof S5 behoudt het vertrouwde ontwerp dat we kennen van de vorige generaties, terwijl de A5 e-bike een vernieuwd ontwerp brengt met een schuin frame om de instap te vergemakkelijken. De S5 moet prima dienst doen voor lange, ontspannen ritten, terwijl de A5 perfect is voor in de stad dankzij de mogelijkheid om voor- en achteraan een bagagerek te monteren. 

“De A5 is ons eerste one-frame-fits-all, waarmee we e-bikes voor een breder publiek toegankelijk maken.” – Ties Carlier, medeoprichter VanMoof 

VanMoof S5 A5

Om het rijden op de nieuwe generatie VanMoof e-bikes te vergemakkelijken, heeft het merk de Halo Ring Interface ontworpen. Het gaat om LEDs die verwerkt zitten in het stuur en met een snelle blik informatie geven over je snelheid, accu en connectiviteit met de app. Om het maximale uit de app te halen werd er een optionele telefoonhouder ontworpen waarop je smartphone horizontaal gemonteerd kan worden. Er is ook de mogelijkheid om deze op te laden via usb-c. Het handige kick-lock blijft behouden en werd iets groter gemaakt. 

Er werden ook andere verbeteringen aangebracht. Zo moet de nieuwe Gen 5 Motor nog stiller werken en zou het schakelen tussen versnellingen een pak vlotter moeten gaan, een puntje van kritiek dat we hadden bij de VanMoof S3. De VanMoof S5 en A5 reageren op de eigen bewegingen van de rider dankzij de verbeterde elektronica, de vernieuwde torque sensor en de Gen 5 E-shifter.

Sterke prijszetting VanMoof S5 A5

VanMoof weet een sterke prijs neer te zetten voor zijn nieuwe e-bikes. De S5 en A5 zullen beide 2.498 euro kosten. Dat is gevoelig minder dan concurrenten zoals Cowboy, waarvan het laatste nieuwe model enkele honderden euro’s meer kost. Levering start vanaf juli en optionele accessoires zijn vanaf de zomer beschikbaar, waaronder een click-on batterij, die vermoedelijk op eenzelfde manier zal functioneren als de PowerBank voor de S3 en X3. Vanaf vandaag kan je een plaatsje op de wachtlijst reserveren via VanMoof.com

e-bikeelektrische fietsontspanningsliderVanMoof

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals