Google Docs voegt een nieuwe feature toe waarbij gebruikers binnenkort emoji’s kunnen plaatsen aan geselecteerde stukjes tekst.


Je zal dus in staat zijn om ook jouw saaiste online documenten hiermee wat op te kunnen fleuren. Google meldt de komst van de nieuwe functie op zijn Workspace-blog. Gebruikers kunnen onderdelen van hun Google Docs-bestanden voorzien van emoji’s in de zijlijn. Dit stelt je in staat om op een nieuwe en snellere manier te communiceren over de inhoud van je document.

De werking van de functie is eenvoudig. Open een document op jouw desktop met daarin liefst al iets van inhoud. Selecteer daarin een bepaald stuk tekst, waarna je rechts een klein menu te zien krijgt om commentaren toe te voegen. Daar komt een smiley-menu bij waar je zelf emoji’s kan selecteren. Bovenaan het menu heb je een zoekbalk waar je zelf op zoek kan gaan naar de gepaste emoji.

De functie wordt in de loop van de komende weken uitgerold. Ze zal beschikbaar zijn voor Business Starter, Business Standard, Business Plus en Enterprise Standard-abonnees.


Lees ook: Google Docs-update geeft je optie om Gmail-concepten te maken


Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.