Nieuws

CEO die eerste tweet kocht voor 2,9 miljoen dollar wil nu veelvoud vangen

Twitter
De Maleisische zakenman die vorig jaar 2,9 miljoen dollar betaalde voor de eerste tweet (door oud-CEO Jack Dorsey), wil er nu een veelvoud voor vangen.

Iedereen trok grote ogen toen de eerste tweet van Twitters oprichter Jack Dorsey effectief geveild werd voor 2,9 miljoen dollar (ongeveer 2,67 miljoen euro). De nieuwe eigenaar van de tweet, de Maleisiër Sina Estavi (CEO van blockchaindienst Bridge Oracle), heeft Dorseys bericht opnieuw te koop aangeboden voor… 48 miljoen dollar. Dat deed hij op het NFT-platform OpenSea.  

Eerste tweet opnieuw geveild 

De tweet in kwestie dateert van 21 maart 2006. “Just setting up my twttr”, luidt de droge boodschap van oprichter en voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey. Estavi betaalde in maart van vorig jaar 2,9 miljoen dollar. Blijft maar de vraag wie nu 16 keer zoveel op tafel gaat willen leggen. 

Nadat hij de verkoop via Twitter aankondigde, maakte Estavi ook nog de belofte dat hij 50 procent van het bedrag zal schenken aan het goede doel GiveDirectly. Dorsey zou een deel van de opbrengst bij de eerste verkoop van de tweet ook al gedeeld hebben met het platform. De oprichter van Twitter stapte in november van vorig jaar op als CEO. 

“Waarom zou je niet 99 procent van het bedrag schenken?”, reageerde Dorsey meteen op de tweet van Estavi. In dat bericht tagde hij ook GiveDirectly en Tesla-oprichter (en sinds kort mede-eigenaar van Twitter) Elon Musk. Benieuwd of dat wat extra druk zal zetten en wie uiteindelijk diep in de buidel zal tasten voor de NFT. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business