Nieuws

Google en iFixit slaan handen in elkaar voor Pixel-smartphones

qualcomm 5G-chip
Google gaat een partnerschap aan met iFixit, zodat eigenaars van Pixel-smartphones binnenkort hun eigen toestellen kunnen herstellen.

Daarmee zet Google flinke stappen als het op de gebruiksvriendelijkheid van zijn smartphones aankomt. Het bedrijf maakte de samenwerking bekend op zijn blog. Hiermee zal het verscheidene veelgebruikte onderdelen voorzien aan herstellingswebsite iFixit. De reserve-onderdelen zullen in de loop van dit jaar op de website van iFixit verschijnen.

Google zal onderdelen voorzien voor alle smartphones gaande van de Pixel 2 tot de Pixel 6 Pro en alle toekomstige toestellen. De landen die hiervoor in aanmerking komen zijn de Verenigde Staten, Canada, Australië en de EU-landen waar de Pixel-smartphones te koop zijn. Je zal onder meer batterijen, schermen en camera’s kunnen kopen. De onderdelen zullen los verkrijgbaar zijn, maar je kan ze ook samen bundelen met de nodige tools van iFixit zelf. Officieel zijn de Pixel-smartphones niet in België en Nederland te koop, dus vallen we daar niet onder. De kans is echter wel groot dat we via Duitsland alsnog de reserve-onderdelen kunnen verkrijgen. Google zou tevens herstellers meer toegang geven tot reserve-onderdelen, documentatie en trainingen.

Right to repair

Met deze zet lijkt Google ook veel aankomende wetgevingen voor te willen blijven. Zowel in Europa als in de Verenigde Staten klinkt de vraag naar de mogelijkheid om zelf toestellen te kunnen herstellen luider. Dit begint aanzienlijk wat druk te zetten op allerlei techreuzen, waaronder Samsung en Apple. Ook deze laatste gaf enige tijd geleden aan zijn toestellen makkelijker te herstellen te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business