Vivo X Fold

Vivo heeft zopas zijn eerste vouwbare smartphone voorgesteld. De Vivo X Fold verschijnt voorlopig alleen in China.

Advertentie

Net als de Samsung Galaxy Z Fold vouwt de Vivo X Fold open als een boek. Plooi je het scherm open, dan heeft de smartphone een schermdiagonaal van 8 inch. Maar je hoeft hem niet altijd open te vouwen. Dichtgeklapt heeft de foldable een display van 6,5 inch. Beide schermen hebben een ingebouwde vingerafdrukscanner. Android Authority kwam het nieuws op het spoor. 

Credit: Vivo

Vivo X Fold: krachtige foldable 

De Vivo X Fold lijkt ook stevig te focussen op fotografie. Aan de achterzijde heeft de smartphone vier cameralenzen gekregen. De hoofdlens telt 50MP en wordt aangevuld met een groothoeklens (48MP), een 2x-zoomlens (12MP) en een 5x-zoomlens (8MP). Selfies nemen kan met twee lenzen aan de binnenkant (16MP). 

Credit: Vivo

Daarnaast kan de foldable over aardig wat paardenkracht beschikken. Zo zit er een Snapdragon 8 Gen 1 onder de motorkap, ondersteund door een batterij van 4.600mAh. Beide displays ondersteunen bovendien een hoge verversingsgraad van 120Hz.  

De Chinezen verkopen het toestel voorlopig alleen in eigen land. Wellicht wil de producent nagaan hoe succesvol het toestel kan zijn, alvorens een Europese of Amerikaanse release te overwegen. Er zijn twee versies beschikbaar: eentje van 12GB werkgeheugen en 256GB opslag (kostprijs omgerekend 1.300 euro) en een tweede met 512GB opslag (1.445 euro). 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here