Nieuws

Elon Musk wil Twitter kopen voor 43 miljard dollar 

Twitter
Elon Musk heeft een bod van 43 miljard dollar gedaan om volledig eigenaar te worden van Twitter. Het is de zoveelste wending in de Twitter-saga.

In zijn aanvraag aan de Securities and Exchange Commission (SEC) zegt Musk dat het goed zou zijn voor de vrije meningsuiting. “De reden waarom ik in Twitter investeerde is dat ik geloof in het potentieel van het platform als een plek voor vrije meningsuiting, wereldwijd. Een samenleving met vrije meningsuiting is cruciaal voor een goed functionerende democratie”, schreef de Tesla- en SpaceX-CEO.  

Analyse: hoe Elon Musk voor onrust zorgt bij Twitter

Twitter van de beurs 

Ook opvallend: als de deal doorgaat wil Musk Twitter meteen van de beurs halen. “Ik besef intussen dat het bedrijf in zijn huidige vorm dit essentiële doel niet kan dienen of doen groeien. Daarom moet Twitter omgevormd worden tot een privébedrijf. Het heeft ontzettend veel potentieel. En ik ga dat eruit halen”, klinkt het vastberaden. 

Musk biedt 54,20 dollar per aandeel. Dat is ongeveer 20 procent meer dan de waarde van een Twitter-aandeel bij de opening van de beurs vanochtend en 38 procent meer dan toen Musk zelf voor het eerst investeerde (zo merkte hij zelf op). “Het is mijn beste en laatste bod”, liet hij in één adem weten. Toen het nieuws bekend raakte, schoot de koers van het sociale medium met 18 procent omhoog. 

Het circus draait door 

De hele Twitter-saga startte begin deze maand toen Musk zich voor 9,2 procent inkocht bij Twitter. Daarna kreeg hij ook een zitje aangeboden in de raad van bestuur, maar dat weigerde hij. Door die beslissing wakkerde hij de geruchten aan dat hij het platform gewoon zelf wilde kopen. En dat blijkt dus effectief zijn beweegreden. 

Daar komt nog bij dat de andere aandeelhouders een rechtszaak hebben aangespannen tegen Musk, omdat de zakenman 11 dagen te laat was met het aangeven van zijn Twitter-investering.

Twitter bevestigt de ontvangst van Musks bod en laat in een persmededeling weten dat de bestuursleden zijn bod voorzichtig gaan evalueren. Uiteindelijk moeten zij ervan overtuigd zijn dat het bedrijf en alle aandeelhouders er beter van zullen worden.

businesselon muskslidersociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals