Nieuws

Clubhouse test games in gesprekken

Clubhouse app wat is het hoe werkt het
Gespreksplatform Clubhouse test een nieuwe functie waarbij gebruikers in een chatkamer spelletjes met elkaar kunnen spelen.

Geen tijd meer voor ongemakkelijke stiltes in Clubhouse-kanalen. Het platform test een nieuwe functie waarbij gebruikers spelletjes met elkaar kunnen spelen. Dat meldt techsite TechCrunch in een bericht. De feature krijgt de naam ‘Wild Cards’ en voorziet allerlei uitdagingen en vragen waarmee de deelnemers aan de slag kunnen. De functie komt naar zowel Android- als iOS-toestellen. De spelletjes zijn voorlopig nog wel enkel beschikbaar in het Engels.

Clubhouse voorzag TechCrunch van een reeks vragen die zich tijdens de spelletjes kunnen voordoen. Zo moet je bijvoorbeeld in 60 seconden een eigen filmidee opgooien, of de vijf laatste zaken in jouw zoekgeschiedenis opsommen. De spelletjes zijn bedoeld als amusement of ijsbreker voor groepen met meerdere personen.

Terugwinnen publiek

Eind 2020 begon Clubhouse stelselmatig aan tractie te winnen, en dat in een grote mate dankzij de pandemie. Ondanks de populariteit van de dienst werd er een lange tijd met een apart systeem gewerkt waarbij nieuwe gebruikers uitgenodigd moesten worden door mensen die al wat langer op het platform zaten. Bovendien was Clubhouse een lange tijd enkel op iOS beschikbaar. De Android-versie van de app liet wel wat lang op zich wachten.

Als snel begonnen ook de andere techreuzen het potentieel van het platform in te zien. Dit zorgde ervoor dat zij meteen met de ontwikkeling van hun eigen tegenhanger van start gingen. Zo brachten onder meer Amazon, Facebook en Twitter hun eigen versies van het concept uit. Dit zorgde er allemaal voor dat de interesse in Clubhouse snel daalde. Het platform blijft op een regelmatige basis functies lossen net als deze, maar de vraag is of dit voor voldoende terugkerende gebruikers zorgt.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business