Nieuws

Amazon komt met eigen Clubhouse-tegenhanger

Techreus Amazon lanceert vandaag zijn eigen versie van Clubhouse waarbij gebruikers naast praten en chatten ook muziek kunnen afspelen.

Zin om je eigen muziekfeestjes te starten met de rest van de wereld? Dan hebben we mogelijk goed nieuws voor jou. Amazon begint vandaag met het uitrollen van zijn eigen Clubhouse-alternatief genaamd Amp, zo stelt techsite The Verge. Hierbij kunnen gebruikers net als Clubhouse met elkaar samenkomen om in ruimtes te praten en chatten. Amp voegt daar ook nog de mogelijkheid aan toe om muziek af te spelen.

Amp-gebruikers hebben bij het opstarten van hun kamers de optie om daar muziek aan toe te voegen. Deze kunnen ze kiezen uit een gigantische catalogus “van miljoenen gelicentieerde nummers”. Deze kunnen ze zelf afspelen en in afspeellijsten plaatsen, en dat zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een abonnement op Spotify. Alles verloopt via dezelfde gratis app. Daarnaast hebben ze nog steeds de gebruikelijke manieren om met elkaar te communiceren.

Voorlopig kan slechts een beperkt aantal bèta-gebruikers met de applicatie aan de slag op iOS, en dat ook enkel in de Verenigde Staten. Amazon maakt op de website van Amp duidelijk dat de Android-versie eraan zit te komen. Een exacte datum geven ze echter niet. Momenteel weten we ook nog niet wanneer en of de functie tot bij ons komt.

Digitale radio

Het is niet de eerste keer dat we van de komst van deze applicatie horen. In oktober van 2021 doken er al geruchten op over een applicatie waarbij gebruikers hun eigen ‘radio’ kunnen maken. Dit is dan ook hoe Amazon de app wilt verkopen. Hiermee heeft Amp zeker wel een sterk voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Clubhouse en zijn vele alternatieven, zijnde de toegang tot muziek. De vraag is echter of deze applicatie ook het nodige succes zal kennen. Clubhouse genoot tijdens zijn opstartfase van een grote populariteit. Deze was mogelijk ook deels te danken aan het exclusieve karakter van de dienst. Al snel bleek de app aan tractie te verliezen. Hierdoor vragen we ons ook af of de applicatie van Amazon lang genoeg interessant zal blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business