Nieuws

Gerucht: Amazon heeft een radioapp in de pijplijn zitten

Amazon zou een radioapp aan het ontwikkelen zijn waarmee gebruikers op een laagdrempelige manier een radioshow kunnen maken.

The Verge kreeg een exclusieve inkijk in het nieuwste audioproject van Amazon: Project Mic. Project Mic is de codenaam voor een radioapp die Amazon binnenkort zou willen lanceren in de Verenigde Staten. Amazon zou de klassieke radio in zijn volle glorie willen herstellen door iedereen de kans te geven om een radioshow te maken.

Hoewel het naar lijkt dat Amazon Project Mic als een onafhankelijk platform wil lanceren, zal de radioapp natuurlijk sterk verweven zitten in het entertainmentecosysteem van Amazon. Luisteraars kunnen de radioshows volgen via Amazon Music, Twitch en smartspeakers die Alexa ondersteunen. De DJ’s kunnen op hun beurt teruggrijpen naar de ruime muziekcatalogus van Amazon Music, die meer dan 40 miljoen nummers telt, om hun afspeellijsten samen te stellen. Gebruikers krijgen voornamelijk radiomakers uit hun eigen omgeving te zien, al kunnen zij op basis van thema’s ook andere shows vinden.

Volgens The Verge zou Project Mix initieel enkel in de Verenigde Staten verschijnen maar als het concept aanslaat is het zeker niet ondenkbaar dat de app ook onze kanten uitkomt. De meeste diensten van Amazon zijn immers bij ons beschikbaar. Amazon wil echter nog niets officieel bevestigen.

Radio is nog niet dood

Waar er voldoende applicaties te vinden zijn waarmee je radio kan beluisteren, elke radiozender heeft wel zijn eigen applicatie, is het aanbod aan apps om zelf radio mee te maken een stuk kleiner. Er zal dus zeker wel een markt zijn voor radio-apps. Sinds Clubhouse eind vorig jaar furore maakte, is live audio de te volgen trend in de technologiesector. Twitter en Facebook zijn slechts enkele namen uit de lijst die de formule van Clubhouse bijna identiek hebben willen nabootsen. Amazon speelt met hun live audio-app echter in op datgene wat Clubhouse niet heeft: muziek.

De grootste concurrentie voor de radioapp komt uit gekende hoek: Spotify. In oktober lanceerde Spotify een gloednieuwe ochtendshow: The Get Up (niet bij ons te beluisteren). Dit programma is in feite een radioshow, maar de muziek die de luisteraar te horen krijgt is gebaseerd op persoonlijke aanbevelingen. Spotify bracht zelfs een bluetoothapparaatje uit om in je wagen te hangen (je kan het al raden: nog niet beschikbaar in België). De radio is verre van dood, maar ziet er toch wat anders uit in 2021.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business