Garmin Vivosmart 5 fitness tracker

Met de Vivosmart 5 lanceert Garmin een nieuwe eenvoudige fitness tracker die je moet helpen bij het opvolgen van je gezondheid.

De Garmin Vivosmart 5 voorziet gebruikers in alle relevante functies die je verwacht bij een fitnesstracker, van het tellen van stappen en hartslagmonitoring tot slaaptracking en ingebouwde programma’s voor activiteiten zoals wandelen en zwemmen. Garmin hoopt zo een interessant alternatief te kunnen aanbieden voor smartwatches. 

De Vivosmart 5 heeft een ontwerp dat kenmerkend is voor fitness trackers. Het OLED-display met touch is weliswaar 66 procent groter dan dat van zijn voorganger, met grotere tekst en een makkelijk te gebruiken interface. Garmin belooft tot zeven dagen batterijduur en probleemloos gebruik tijdens het zwemmen of douchen. Een ingebouwde GPS is niet aanwezig, maar er kan gebruik gemaakt worden van je smartphone voor het verzamelen van gelijkaardige data. iOS- en Android- gebruikers zullen ook notificaties kunnen raadplegen op de Vivosmart 5 en in geval van nood kan er snel een sms naar een contact voor noodgevallen gestuurd worden. 

Garmin Vivosmart 5 fitness tracker

“Garmin begrijpt dat er heel wat klanten zijn die het comfort en eenvoudige gebruik van een fitness tracker verkiezen,” zegt Dan Bartel, VP of Global Consumer Sales. “De Vivosmart 5 is er wanneer je het nodig hebt en stoort niet wanneer dat niet het geval is, of je nu je slaap, hartslag of activiteiten trackt of gewoon sms berichten leest.”

Prijs en beschikbaarheid

De Garmin Vívosmart 5 fitness tracker is meteen beschikbaar in drie kleuren: wit, zwart en munt voor een prijs van 149,99 euro. Consumenten hebben de keuze tussen een Small/Medium formaat of Large.


Gerelateerde artikelen

Garmin Venu SQ Music review: Budgetvriendelijke GPS-smartwatch

De lancering van de Venu SQ betekent dat je vanaf nu ook een Garmin smartwatch met kleurendisplay op de kop kan tikken voor minder dan 200 euro. Je geeft er echter wel wat voor op in vergelijking met de gewone Venu.

De beste smartwatch van 2022

Dit zijn de beste smartwatches van 2022. We helpen je kiezen tussen de Apple Watch of een slim horloge met WearOS.

Garmin Edge 1030 review: Fietsen zonder zorgen

Wie vandaag de dag op zoek gaat naar een fietscomputer, kan bijna niet anders dan bij Garmin terecht te komen. Wij testten de Edge 1030, het topmodel.

Amazfit GTR 3 review: knap, maar onvolledig

De Amazfit GTR 3 is een knappe smartwatch die voorziet in een goed aanbod van 150+ sportmodi voor gebruikers van Android en iPhone.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.