Google Docs

Google Docs heeft een nieuwe update gekregen waarmee gebruikers drop-downmenu's kunnen maken. Die kadert in Googles ‘smart canvas’.

Smart canvas is de stelselmatige release van verschillende tools die de productiviteit bij het samenwerken in de cloud moet verhogen. Het gaat om kleine, modulaire features, waarvan er in februari nog 5 nieuwe verschenen. De laatste toevoeging is een tool om binnen Google Docs drop-downmenu’s te maken. 

Zoals je kan zien in de gifs die Google deelde, kan je met de nieuwe feature gepersonaliseerde menu’s toevoegen aan je document. Je kan vrij bepalen hoeveel items je wil laten zien en je kan met kleuren werken om structuur te creëren in de tabellen. Google Docs laat je ook toe om een bepaald menu op te slaan, om het later als sjabloon te hergebruiken.  

Credit: Google

Google Docs als professionele tool 

Met de nieuwe toevoegingen wordt het voor kleine ondernemingen een optie om Google Docs te gaan gebruiken voor projectmanagement, in de plaats van betalende tools. Zo kan je bijvoorbeeld productieprocessen overzichtelijk in kaart brengen. “We hopen dat deze feature onze gebruikers zal helpen om sterk gepersonaliseerde en georganiseerde documenten te maken in Docs. Zo wordt samenwerken mogelijk en krijgt je project wat extra ondersteuning”, laat Google weten in zijn mededeling. 

De zoekreus is van plan om de nieuwigheid de komende weken uit te rollen naar alle Google Workspace-gebruikers, net als Google-accounts voor particulieren. Een drop-downmenu toevoegen kan straks via het menu Invoegen, Dropdown.