Nieuws

Tesla stelt Supercharger open voor andere wagens in België

Wie elektrisch rijdt, kan vanaf nu gebruik maken van de Tesla Supercharger laadpalen om de wagen op te laden, ongeacht welk merk.

Tesla startte in november 2021 met een pilootproject waarbij ze hun Supercharger-laadinfrastructuur openstellen voor elektrische wagens van andere merken. Wat toen begon als een bescheiden experiment met een handvol locaties in Nederland, is inmiddels uitgegroeid tot een grootschalige test over heel Europa. Sinds gisteren mogen we in België ook meedoen.

Negen Supercharging stations en 141 individuele Supercharger-laadpalen zullen deel uitmaken van het pilootproject. De stations zijn gelegen in Antwerpen, Arlon, Edegem, Heusden-Zolder, Lokeren, Namur, Remouchamps, Verviers en Wavre. Al deze Superchargers zullen vanaf nu open worden gesteld voor niet-Tesla-wagens, al zijn Tesla-chauffeurs uiteraard ook nog welkom om hun wagen daar op te laden. Hiermee mag Tesla nu zonder verpinken zeggen dat ze het grootste laadnetwerk in België beheren.

Hoeveel kost Tesla Supercharger?

Klanten kunnen in België kiezen voor een maandelijks lidmaatschap van 12,99 euro om toegang te krijgen tot lagere kWh-tarieven, op dit moment gemiddeld 0,55 cent per kWh. Niet-leden hebben toegang tegen een hogere kWh-prijs van gemiddeld 0,70. De precieze tarieven verschillen per locatie en zijn te bekijken in de Tesla-app, waar je ook oplaadpunten bij jou in de buurt kan terugvinden.

Grootste laadnetwerk ter wereld

Met de uitbreiding van zijn pilootproject naar België is de oplaadhonger van Tesla nog lang niet gestild. De wagenbouwer heeft niet alleen de ambitie om de grootste fabrikant van elektrische wagens te zijn, ze willen ook het hoogste aantal laadpalen bezitten. Met 30.000 Supercharger laadpalen wereldwijd zijn ze alvast op de goede weg. In Europa telt Tesla nu meer dan 200 stations en 2.900 individuele laadpunten. Naast België en Nederland is het testproject ook actief in Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Spanje en Zweden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business