Nieuws

SpaceX-directeur: “Musk valselijk beschuldigd van seksueel wangedrag”

Musk
De geruchten van ongewenste intimiteiten door Elon Musk kloppen niet. Dat zegt SpaceX-directeur Gwynne Shotwell in een e-mail aan werknemers.

De reactie va Shotwell komt er nadat vorige week het gerucht de ronde deed dat Elon Musk zwijggeld betaald zou hebben aan een stewardess, nadat die hem van ongepast gedrag had beschuldigd.

Shotwell zegt niet mals te zijn voor wie zich schuldig zou maken aan grensoverschrijdend gedrag, maar schrijft dat ze er wel van overtuigd is dat Musk onschuldig is. “Ik geloof dat de beschuldigingen vals zijn”, zegt ze in de e-mail die de Amerikaanse tv-zender CNBC kon inkijken.

“Musk wellicht valselijk beschuldigd” 

“Het is niet omdat ik voor hem werk, maar ik heb in de 20 jaar dat ik met hem samenwerk nog nooit iets gehoord of gezien dat in die richting zou wijzen”, klinkt het. Nog zegt de SpaceX-directeur dat dit soort beschuldigingen heel serieus genomen moet worden. “Om wie het ook mag gaan”, besluit ze. 

Business Insider schreef dat Musk in 2016 een stewardess zou hebben betast, zijn lid getoond zou hebben en haar een paard zou hebben beloofd in ruil voor een erotische massage. De stewardess heeft toen naar verluidt een officiële klacht ingediend, omdat ze vond dat haar carrièrekansen door het incident afgenomen waren. SpaceX zou haar daarop 250.000 dollar zwijggeld hebben willen betalen.  

Ook Musk zelf heeft de beschuldigingen meteen ontkend. Volgens de techgoeroe waren ze politiek gemotiveerd en zou er veel meer achter het verhaal zitten. Zijn reactie lag dan ook in de lijn van die van Shotwell: “Als ik me schuldig zou gemaakt hebben aan seksuele intimidatie, dan zou het wel vreemd zijn dat het de eerste keer is dat daarover iets naar buiten komt, in mijn 30-jarige carrière”, reageerde Musk tegenover Business Insider.

elon muskinstanieuwsspacex

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals