Street View

Google Street View krijgt binnenkort een aantal updates, waaronder de optie om terug te keren in de tijd met Google Maps op iOS en Android.

Advertentie

Google Street View bestaat deze week 15 jaar. De zoekreus heeft een aantal interessante updates opgespaard die het voor het jubileum wil uitbrengen. Zo wordt het materiaal waarmee de Google-wagen straks onze straten filmt compacter.  

Maar de leukste nieuwigheid wordt wellicht de optie om via Street View terug te gaan in de tijd en locaties virtueel te bezoeken, zoals ze er in het verleden uitzagen. Die functie bestond al een tijdje op desktop (web), maar zal binnenkort voor het eerst beschikbaar zijn in Maps op Android en iOS.  

Terug in de tijd met Street View 

Toegang krijgen tot die historische gegevens is best rechttoe-rechtaan. Zo kan je straks in Street View eender waar op de kaart tikken om details van de locatie op te roepen. Daar zal je een “zie meer datums”-optie te zien krijgen, waarbij je de toestand van de omgeving kan bekijken, van elke keer dat de Google Street View-auto de plek in kaart bracht. 

Uiteraard zal de nieuwe functie niet zomaar overal werken en in eerste instantie op bekende locaties waar er veel historische Street View-gegevens beschikbaar zijn. Hetgeen je zal kunnen vinden, kan dus sterk variëren per locatie. Google laat zijn auto’s vaker uitrukken op plaatsen waar de omgeving sterk veranderd is op korte tijd. Daarnaast spelen nog wat factoren een rol, zoals de populariteit van de plek en hoe moeilijk die te bereiken is.

In eerste instantie zullen de Verenigde Staten het meeste gegevens bieden, aangezien Street View het eerst beschikbaar was in San Francisco, New York, Las Vegas, Miami en Denver. Die steden zullen dus over de oudste historische gegevens beschikken. 

Nieuw camerasysteem 

Daarnaast kondigde Google een grote update aan van zijn camerasysteem. Een nieuwe, veel kleinere camera, heeft op vlak van resolutie en processoren dezelfde mogelijkheden als de oude, grote set-up die veel plaats in beslag nam op de Google-auto’s. Het nieuwe systeem zou maar zo groot zijn als een huiskat en 7,5 kilogram wegen, waardoor het veel vlotter bevestigd zal kunnen worden op andere types voertuigen. 

Tot slot gaat Google nog een hele reeks nieuwe Street View-foto’s toevoegen aan beroemde plaatsen, zoals de Piramides van Meroë in Soedan, de Kathedraal van Milaan, Les Invalides in Parijs en de Sydney Ferries in Australië. Je kan de knappe beelden al bekijken op de blog van Google.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here