Musk

Elon Musk denkt erover een groter stuk van de overnamesom van Twitter uit eigen zak te betalen. 33,5 miljard dollar zou uit zijn privévermogen komen.

Advertentie

In het akkoord dat Musk eind april bereikte, stond dat hij Twitter voor 44 miljard dollar (ruim 41 miljard euro) zou overnemen. Daarvan zou ‘maar’ 27,25 miljard van zijn eigen bankrekening komen.

Uit nieuwe documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC blijkt nu dat de techgoeroe dieper in zijn eigen zak zal tasten en 33,5 miljard dollar als privé-aandeel op tafel wil leggen. 

Musk zoekt financierders 

Wellicht werd Musk gedwongen om af te zien van een betaling die gefinancierd werd door een lening die aan zijn belang in Tesla gekoppeld is. Dat zou de verhoging met 6,25 miljard dollar verklaren. 

De financiering voor zijn overname blijkt dus nog niet volledig rond te zijn. Zo ging hij op zoek naar co-financierders. Naar verluidt lopen er nog gesprekken tussen Musk en onder meer oud-Twitter-CEO Jack Dorsey en andere aanhouders, om hun duit in het zakje te doen.  

Wanneer de overname nu definitief kan worden afgerond, is niet duidelijk. Het lijkt er sterk op dat die (al dan niet bewust) op de lange baan geschoven wordt. Onlangs zette Musk de overname zelf nog on hold, omdat hij zogezegd eerst duidelijkheid wou over het percentage nepaccounts op het totale aantal gebruikers bij Twitter.