Twitter

Twitter zou van plan zijn om kandidaat-overnemer Elon Musk toegang te geven tot zijn volledige databank. Het moet tot meer inzicht leiden.

Advertentie

Het socialmediaplatform lijkt zo stilaan te buigen voor techgoeroe Musk, die al langer om meer inzage vraagt. The Washington Post schrijft dat Twitter bereid is om de rijkste man ter wereld volledige toegang te geven tot de databank van Twitter. Zo zou hij de interne werking kunnen bekijken, net als details van de meer dan 500 miljoen tweets die dagelijks verschijnen.  

Het gaat meerbepaald over de gebruikersaccounts. Musk zette de overname in mei on hold, omdat hij duidelijkheid eiste over het aandeel spamaccounts op Twitter. Hoewel het platform stelde dat het om 5 procent ging, vermoedde Musk dat het werkelijk aandeel van fake accounts een stuk hoger is. 

“Twitter wil meewerken”

Op maandag 6 juni beschuldigde Musk het Twitter-bestuur nog van een “materiële inbreuk” op de onderhandelingsvoorwaarden, omdat ze zouden weigeren om voldoende informatie vrij te geven rond het aandeel nepaccounts. Het bestuur liet weten dat het “zou blijven samenwerken aan het delen van informatie”, met als doel om de overname van Twitter eindelijk af te ronden. “We zijn van plan om de deal af te sluiten voor de overeengekomen prijs (44 miljard dollar) en voorwaarden”, aldus het platform aan de Amerikaanse krant. 

Waarom is het zo belangrijk voor Musk om het exacte aantal fake accounts te kennen? Het zou nu eenmaal een belangrijke factor kunnen worden in zijn plan om meer inkomsten te genereren uit het platform. Als je bedrijven laat betalen voor advertenties op Twitter, dan heb je uiteraard niets aan nepacounts.  

Musk wil van die 44 miljard dollar (ruim 41 miljoen euro) 33 miljard dollar uit eigen zak betalen. Door de voorovereenkomst is hij verplicht om de deal af te ronden, tenzij hij kan aantonen dat het bestuur hem misleid heeft of dat de eigenlijk waarde van Twitter lager ligt.