vivaldi mail 1.0 client

De browser Vivaldi heeft zijn gloednieuwe mailclient officieel gelanceerd. Vivaldi Mail wil geen ordinaire mailserver zijn.

Advertentie

Vivaldi kondigde vanochtend via een persbericht de officiële lancering aan van Vivaldi Mail 1.0, een mailclient die volledig geïntegreerd zal zitten in de webbrowser. Exact een jaar geleden verscheen de mailclient in bèta en nu kan iedereen die het totaalpakket van de browser gebruikt aan de slag met Vivaldi Mail. De mailserver is beschikbaar voor Windows-, Mac- en Linux-pc’s, maar nog niet in de mobiele browser.

Vivaldi Mail heeft weel wat ingebouwde functies die je helpen je mailbox te organiseren. Wat heeft deze mailserver allemaal te bieden?

Meerdere accounts onder hetzelfde dak

Vivaldi Mail biedt je de optie om al je verschillende mailaccounts onder hetzelfde dak te brengen. Heb je bijvoorbeeld een Outlook-mailadres voor je werk, een Gmail-account voor je privé en wil je daarbovenop nog een Vivaldi-mailadres aanmaken, dan kan je al je in- en uitgaande mailverkeer op dezelfde server te bewaren. Met IMAP- en POP3-ondersteuning kun je bijna elke e-mailprovider integreren.

Bewaar het overzicht

Hoe meer accounts je koppelt aan je mailservers, hoe meer mails je zal ontvangen. Vivaldi Mail zal je helpen om orde te scheppen in de chaos zodat je geen belangrijke mails mist. De database is naar hun eigen zeggen de hoeksteen van de mailserver. Het mailpanel bestaat uit 8 menu’s (zie de afbeelding hieronder). Elke inkomende mail zal automatisch worden geplaatst in het juiste submenu. Voor elk menu zal Vivaldi je tonen hoeveel mails je nog niet gezien hebt en hoeveel mails je wel gezien hebt, maar nog niet geopend hebt.

vivaldi mail
Image Credit: Vivaldi

Uiteraard kan je de verdeling van het inkomende mailverkeer ook zelf staan. Je kan zelf folders aanmaken en werken met vlaggetjes en labels om mails te categoriseren. Ben je toch een mail kwijt, dan kan je gebruik maken van de zoekbalk om met gerichte trefwoorden een mail of afzender te vinden. Vivaldi Mail zal je mails automatisch indexeren zodat ze ook offline nog beschikbaar blijven.

Een persoonlijke touch

Vivaldi Mail werkt standaard met een driedelige verticale lay-out. Links zie je de menuweergave, in het midden de mailbox of folder die je hebt aangeklikt en rechts de inhoud van een mail. Overzichtelijker kan het haast niet, maar mogelijk verkies jij een andere weergave. Daar biedt Vivaldi Mail je ook de vrijheid in om je mailserver in te richten zoals die voor jou het beste werkt. Je kan ook spelen met de verschillende thema’s in de browser om je mailbox in een nieuw jasje te steken. De mogelijkheden zijn hier eindeloos.

Nieuws

Ben jij een echte nieuwsverslinder die zich inschrijft voor elke nieuwsbrief om niets te missen? Bij veel mailclients belanden nieuwsbrieven al te vaak in je spamfolder zodat je ze misloopt. Dat wil Vivaldi Mai niet op zijn geweten. De mailclient bevat een nieuwsfeed-sectie waar je updates van je favoriete kranten, bloggers, videokanalen etc. in kan onderbrengen. Zo ben je zeker dat je geen enkele nieuwsupdate zal mislopen. Handig voor onze eigen TechPulse-nieuwsbrieven, al zeggen we het zelf.

Kalender

Een mailclient is niets zonder een agenda en dus heeft Vivaldi Mail er natuurlijk ook één. En bij de browser zijn ze er rostvast van overtuigd dat hun kalender de allerbeste is. Zij bieden de optie aan om je kalender lokaal te bewaren op je vaste apparaat of te koppelen aan een online account. Je kan ook kiezen hoeveel info je over een evenement wil weergeven in de algemene kalenderweergave. Moet je een afspraak verzetten, dan pas je dat snel in de weergave aan zonder dat er een pop-up menu bij aan te pas komt. Het leukste van allemaal is misschien wel dat de kalender ook deel uitmaakt van je browser. Stoot je tijdens het surfen op een leuk evenement? Door de tekst te selecteren kan je dit onmiddellijk toevoegen aan je agenda zodat je het niet vergeet.

vivaldi kalender

Wil je Vivaldi Mail 1.0 eens uitproberen? Je kan de browser mét mailclient downloaden via de officiële website.

Lees ook onze cursus over Vivaldi om de leukste features van de browser te ontdekken


Gerelateerde artikelen

Getest: Wat is de beste browser in 2022?

Is de snelste browser ook de beste browser? Niet altijd. Wij leggen je het verschil uit tussen de 7 populairste browsers van 2022.
Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.