Nieuws

Belgen halen hun neus op voor NFT’s: slechts 3% kocht er al

belgen halen neus op voor nft's
Image Credit: Adrian Vidal, iStock
Uit een lezersonderzoek blijkt dat de NFT-gekte ons land niet heeft bereikt. Slechts 3% van de Belgen investeerde al in NFT’s.

NFT’s, languit non-fungible tokens, zijn de meest uit de hand gelopen technologiehype van 2022. NFT-veilingen breken record na record; de duurste NFT tot heden ging voor een slordige 86,5 miljoen euro over de digitale toonbanken. Ook bedrijven springen stilaan mee op de NFT-kar voor originele promotiestunts. Wij wilden weten of Belgen ook warm lopen voor NFT’s en daarvoor gingen we te rade bij de TechPulse-lezer.

338 respondenten namen deel aan de online rondvraag en daaruit bleek duidelijk dat Belgen, althans voorlopig, hun neus nog ophalen voor NFT’s. Slechts 3% van de respondenten gaf aan al NFT’s gekocht te hebben. Een overgrote meerderheid, 79%, heeft op dit moment totaal geen interesse in alles wat met NFT’s te maken hebben. Een resterende 18% wacht nog even af om mee op de trein te springen, maar kijkt wel met een half oog naar de markt.

NFT’s: de toekomst van technologie?

De toekomst zal moeten uitwijzen of NFT’s een losgeslagen hype zijn of mee de toekomst van technologie zullen bepalen. Natuurlijk zijn de bedragen die worden neergelegd voor NFT’s vaak absurd te noemen, maar de technologie erachter reikt veel verder dan cartoonprentjes van apen. De blockchain is een complex systeem dat de manier waarop we met digitale technologie omgaan volledig overhoop gooit. NFT’s zullen dus wellicht niet onmiddellijk verdwijnen.

Lees ook: Zijn NFT’s de toekomst van bezittingsrecht?

NFTontspanningtechpoll

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN