Snapchat Plus

Snap is Snapchat Plus aan het uittesten. Met een abonnement krijgen betalende gebruikers vervroegd toegang tot nieuwe features.

“We zijn gestart met de eerste, interne tests van Snapchat Plus”, liet een woordvoerder van Snap weten aan The Verge. “We zijn enthousiast over de mogelijkheid om exclusieve en experimentele features te delen met onze abonnees en zo te weten te komen hoe we onze community het beste van dienst kunnen zijn”, klinkt het.  

Hoewel Snap amper iets heeft onthuld over de betalende dienst, heeft de leaker Alessandro Paluzzi in de code van de app verborgen info gevonden die ons wel al een idee geeft van wat we van Snapchat Plus kunnen verwachten.  

Snapchat Plus: features gelekt

Zo kunnen gebruikers één vriend vastpinnen als hun #1 BFF en krijgen ze toegang tot exclusieve icoontjes. Wie Snapchat Plus koopt, krijgt ook een speciale badge op zijn profiel. Daarnaast kunnen zij zien waar hun vrienden de voorbije 24 uur geweest (als die ervoor kozen om hun locatie te delen). Verder zullen betalende leden ook kunnen zien wie hun stories herbekeken heeft.  

Op basis van wat Paluzzi kon terugvinden, zou Snapchat Plus zo’n 4,59 euro per maand gaan kosten, of 45,99 euro per jaar. Uiteraard kunnen die prijzen nog afwijken van de uiteindelijke kosten bij de lancering. Als de dienst er al komt, want Snap wil voorlopig nog niet bevestigen of de experimentele features al dan niet binnenskamers blijven.  

Toch is de kans reëel, aangezien andere sociale media al betalende versies lanceerden, zoals Twitter Blue. Ook de berichtendienst Telegram gaat betalende features aanbieden. Later deze maand kunnen gebruikers betalen voor meer uploadmogelijkheden en andere troeven.