800ste Superchargerlocatie van Tesla in Europa is een feit

Tesla Supercharger
Tesla Supercharger in Avignon - Beeld: Tesla
Tesla heeft zijn 800ste Superchargerlocatie in Europa geopend. Dag en nacht kunnen daarmee 9000 auto's over 30 Europese landen worden opgeladen.

Noem je elektrisch rijden, dan is het bijna onmogelijk om in het gesprek niet eens het merk Tesla te laten vallen. De elektrische wagens van het Amerikaanse merk hebben het straatbeeld de afgelopen jaren flink getekend. Niet onbelangrijk is dat ze ook een flinke boost gegeven hebben aan de afname van elektrische auto’s door consumenten. Dat Tesla’s zo populair zijn geworden bij consumenten zal voor een groot deel liggen aan de bredere visie van het merk. Naast auto’s bracht het Europa ook de benodigde laadinfrastructuur; iets waar Tesla zich voor blijft inzetten, blijkens de 800ste locatie voor zijn Superchargers in Europa.

Razendsnel veel Tesla’s opladen

Het 800ste laadstation van Tesla staat en route tussen Marseille en de Franse Rivièra en is voorzien van 28 Superchargers. Daarmee zal het bij uitstek de laadlocatie worden voor vakantiegangers die – vlak voor aankomst op bestemming of onderweg naar het verre zuiden – snel hun auto willen laden. Snel opladen zal in elk geval gegarandeerd zijn door de V3-superchargers die Tesla doorheen Europa aan het installeren is. De nieuwste Supercharger kan een Tesla met maximaal 250 kW bijladen.

Het nieuwste laadstation van Tesla onderstreept volgens het bedrijf ook zijn vernieuwde strategie bij laadstations. Toen de autofabrikant in 2013 zijn eerste laadstation opende, waren er slechts 4 laders aanwezig. Inmiddels heeft Tesla per laadstation gemiddeld 11 Superchargers staan.

Publiek Supercharger-netwerk

Tegelijk met het openen van nieuwe laadstations, zet het zich in om laadstations via een pilot ook steeds vaker ‘openbaar’ beschikbaar te maken. Hierdoor kunnen auto’s van andere merken steeds vaker bij Superchargers aan de lader gehangen worden. Volgens de fabrikant zijn er op dit moment 250 Superchargerlocaties in 13 landen openbaar beschikbaar. “In de komende maanden wordt dit verder uitgebreid naar meer landen en stations”, schrijft het in zijn persbericht. Welke landen dit zijn, wordt niet bekendgemaakt.

Ondertussen neemt het aantal laadstations van Tesla in België ook gestaag toe. Momenteel zijn er 14 Superchargerlocaties in België, met volgens de website van het automerk nog één locatie in de omgeving van Hasselt en één in Luik in aanbouw.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business