Instagram-video’s worden voortaan standaard Reels

Instagram
Foto van Instagram-app op iOS-toestel - Beeld: Solen Feyissa / Unsplash
Zeg je Instagram dan moet je volgens Meta ook direct Reels zeggen. Plaats je voortaan een video op Instagram, dan verschijnt deze ook als Reel.

Instagram heeft moeite TikTok bij te benen. Zelfs na de introductie van Reels lukt het Meta niet om gebruikers van TikTok terug te halen naar Instagram. Instagram lijkt nu een versnelling ‘op te willen schakelen’ om de populariteit van Reels te doen groeien. Matt Navara – een expert op het gebied van social media – plaatste op Twitter een schermafbeelding waarop te zien is dat voortaan elke Instagram-video een Reel is. Hiermee wil Instagram naar eigen zeggen de video-ervaring van het platform ‘verbeteren en vereenvoudigen’, schreef Meta in een e-mail gericht aan TechCrunch.

Instagram Reels, that’s all.

Instagram’s aanpassingen zullen cruciaal blijken voor het voortbestaan van het platform. Hoewel Meta met 1,4 miljard Instagram-gebruikers nog voorloopt op TikTok met 1 miljard gebruikers, zal TikTok de komende jaren vermoedelijk boven Instagram uitstijgen. Dit heeft ermee van doen dat Instagram veel minder wordt gebruikt binnen de jongere generatie (Gen Z). Jongeren trekken op richting TikTok en laten Instagram daarom links liggen, blijkt uit cijfers van Forrester, dat hiervoor onderzoek deed onder Amerikaanse jongeren.

Zulke resultaten kunnen niet direct worden doorgetrokken naar Europa, maar tonen dus wel een trend die Instagram bij de hoorns vast wenst te grijpen. Voor Meta is dat ontzettend belangrijk; eerder werd Instagram namelijk nog gezien als het platform voor jongeren. Het bedrijf heeft, door de opkomst van TikTok, zijn grip op de jongeren echter verloren en lijkt voorlopig ook geen tegenantwoord klaar te hebben liggen.

Instagram’s focus op Reels is vanuit die blik ook makkelijker te begrijpen. Daarbij zal het ook gaan helpen om jongeren, die vaker behoefte aan snelle en zogenoemde snackable content, langer aan zich te binden. In vergelijking met TikTok zijn jongeren namelijk dagelijks veel korter actief op het sociale netwerk van Meta, met 52 minuten op TikTok en 28 minuten op Instagram. Of Instagram dit ook kan bewerkstelligen is weer een andere vraag. Reels vormen immers een los onderdeel van de app en zijn daardoor ‘minder zichtbaar’ dan andere berichten.

Voorlopig nog in de testfase

Het standaard plaatsen van video’s als Instagram Reels bevindt zich momenteel nog in de testfase. Daarmee is het mogelijk dat Meta uiteindelijk alsnog afziet van de omschakeling naar Reels voor de video’s op zijn tijdlijn.

Tegelijk liet de Head of Instagram Adam Mosseri eerder al doorschijnen dat het mogelijk alle video-variaties van Instagram wil samenvoegen in Reels. Daarnaast zijn Reels, blijkens de cijfers van het eerste kwartaal van 2022, goed voor 20 procent van de tijd die men op het platform doorbrengt. Een onmisbare factor die voor Instagram enkel maar belangrijker zal worden.

instagramontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals