Nieuws

Ook de Polestar 2 krijgt eindelijk Apple CarPlay

Apple CarPlay Polestar 2
Na heel lang wachten is Polestar begonnen met de uitrol van Apple CarPlay naar de Polestar 2.

Ook de Polestar 2 krijgt nu ondersteuning voor Apple CarPlay. De wagen heeft een op Android gebaseerd infotainmentsysteem en het was nooit mogelijk om een iPhone helemaal te koppelen. Met de komst van Apple CarPlay zal dat dus wel mogelijk zijn. Ook de toekomstige generaties van de software zullen compatibel zijn met de wagen.

Apple CarPlay in je Polestar

Sinds juni is het automerk begonnen aan de uitrol van de nieuwe software. De fabrikant spreekt van softwareversie P2.2 die je nodig hebt om van CarPlay gebruik te maken. De uitrol gaat echter stapsgewijs dus het kan goed zijn dat je de update helemaal nog niet ziet klaarstaan. Het is alleen nog onduidelijk of je Carplay draadloos zal kunnen gebruiken of met de kabel.

Tesla is één van de weinige automerken die nog wagens heeft zonder ondersteuning voor Android Auto of Apple CarPlay. Het Amerikaanse automerk kiest resoluut voor zijn eigen OS en is niet van mening dat Android Auto of CarPlay van Apple een meerwaarde zouden kunnen bieden. De vraag naar CarPlay in de Polestar 2 moet echter zo hoog geweest zijn dat de fabrikant bijna niet anders kon dan deze te gaan aanbieden bovenop het Android gebaseerde infotainmentsysteem.

Apple CarPlay in Polestar 2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business